top of page
bart1.png

Bart Andriessen

BalkonBARt

Bart Andriessen (27) is midden in de Corona periode begonnen met zijn Side Hustle. Hij besloot voor zichzelf een balkon bar te maken en toen zijn vrienden dat zagen wilden zij dat ook. Zo ontstond zijn bedrijf BalkonBARt! Een bedrijf dat balkonbarren maakt en wat hij opzet naast zijn baan als accountmanager. 

 

 

 

 

 

 

Ben jij het type Side Hustler wat een hobby had die is uitgegroeid tot een onderneming of heb jij altijd ondernemer willen worden en heb je daar later een product of dienst bij gezocht?

Eigenlijk is mijn Side Hustle per toeval ontstaan. Toen we in de lockdown zaten begon ik me op een gegeven moment te vervelen. Ik wilde graag iets creatiefs maken en besloot toen van wat restjes hout een balkon bar te gaan maken. Vol trots deelde ik dit met mijn vrienden. Na 2 uur had ik 6 vrienden die ook zo'n balkon bar wilden en was ik door al mijn materialen heen. Toen zag ik potentie voor een bedrijf en ben ik BalkonBARt begonnen. 

Wat is jouw biggest achievement geweest bij het ondernemen?

Ik ben natuurlijk nog maar net begonnen, maar wat ik nu al heb bereikt is dat ik iets heb gevonden waar ik echt energie van krijg. Dat is voor mij een super waardevol gevoel wat ik heb bereikt met het opzetten van deze business. 

Wat is een gemiste kans geweest of je stomste fout bij het ondernemen?

Allereerst: stomme fouten bestaan niet. Als je ergens de kennis nog niet over hebt ga je gegarandeerd fouten maken. Zo leer je nieuwe dingen! Het belangrijkste is wel dat je leert van je fouten. Tuurlijk heb ik wel dingen waar ik tegen aan liep bij het opzetten van mijn bedrijf. Zo had ik bijvoorbeeld geen rekening gehouden met de dikte van de bar en waren mijn schroeven de eerste keer te kort. Ook gebruik ik nu  ander hout omdat dit makkelijker te bewerken is. Dat zijn niet perse stomme fouten maar dingen die je leert. 

Hoe heb je jouw eerste verdiende euro besteed (of gevierd)?

Aan betere materialen! Het is dus gelijk weer terug gestoken in het bedrijf. 

 

Wie is jouw grootste voorbeeld en waarom?

Mijn persoonlijke doel is om de wereld rond de zeilen. In mijn gedachten probeer ik met elke keuze die ik maak naar dit doel toe te werken. Vandaar dat La vagabonde en SV delos mijn voorbeelden zijn. Dit zijn schepen die de wereld rondzeilen en aangezien het mijn allergrootste droom is om zelf een keer rond de wereld te zeilen zie ik hen zeker als voorbeeld. 

Wat is jouw secret to succes voor het ondernemen naast een (fulltime) baan?

Doe iets wat je leuk vindt. Leuke dingen kosten geen energie maar leveren juist energie op. Dan voelt het ook niet als tijd opofferen maar ben je blij dat je tijd kan besteden aan iets wat jij heel erg leuk vindt. 

Wat is een tip die je graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

Start! Gaandeweg ga je jouw product of dienst wel finetunen maar je moet gewoon beginnen. Terwijl je bezig bent leer je juist wat beter kan. Daarnaast zou ik andere startende ondernemers het boek The $100 startup willen aanraden. Heel inspirerend! 

Stilleven 1.JPG
Product 2.JPG
bottom of page