top of page

Bo van den Berg

SUBERB.

361837B2-D16D-4CCF-8427-16ECD891D911.JPE

 

 

Bo (21) is founder van SUBERB. werkt daarnaast 12 uur in de week én is nog aan het studeren. Ik sprak deze jonge enthousiasteling over haar eigen kledingmerk en hoe ze dat heeft opgezet. SUBERB. is namelijk een merk waar je onder andere truien, shirts en mutsen kan bestellen waarvan je zelf de kleur, het lettertype en de kleur van de letters op je product kiest. You create, they deliver. Benieuwd naar haar verhaal en haar beste tips? Lees dan snel verder! 

Schermafbeelding 2020-10-23 om 07.44.30.

Ben jij het type Side Hustler wat een hobby had die is uitgegroeid tot een onderneming of heb jij altijd ondernemer willen worden en heb je daar later een product of dienst bij gezocht?

 

Ik denk wel echt een combi van beide. Ik heb nooit per se gezocht naar een product of dienst omdat ik ondernemer wilde worden. Wél had ik altijd al interesse in het “eigen baas zijn” en zit het ondernemende gen ook wel in de familie. SUBERB. ben ik begonnen omdat ik het leuk vond en dit goed was te combineren met mijn bijbaan. Ook kon ik hier mijn creativiteit in kwijt. En toen ik er geld mee begon te verdienen werd het alleen maar leuker en nog makkelijker om er moeite en tijd in te steken

Wat is jouw biggest achievement so far? 


Mijn hele leerproces is voor mij een achievement. Er komt zo veel meer bij kijken dan je denkt, en het duurde ook wel even voor ik alles goed op een rijtje had (KVK, alle belasting-gerelateerde zaken etc.). Maar als ik er nu op terugkijk heb ik in het afgelopen half jaar zoveel bereikt, dat ik merk dat ik een stukje volwassener ben geworden. Ik ben 21 jaar en financieel onafhankelijk van m’n ouders, en die gedachte maakt me stiekem een beetje trots.

Schermafbeelding 2020-10-23 om 07.45.06.

Wat is je grootste uitdaging bij het ondernemen? 

 

Dat is absoluut dingen uit handen geven. Ik wil alles zelf doen, van het aannemen van een bestelling tot het voorbereiden van de bestelling en het uiteindelijke versturen. Ik ben hierin heel perfectionistisch en wil daarom van begin tot eind alles zelf doen, zodat ik zeker weet dat het goed gaat. Maar ook als het fout gaat, is er maar één iemand om de schuld te geven, en dat ben ikzelf.

In het begin ging dit me goed alleen af, maar ik merk sinds een tijdje dat ik het toch erg fijn vind als er iemand helpt met het afhandelen van bestellingen. Dit geeft me toch iets meer rust, en kan ik tijd besteden aan dingen die op dat moment ook hoge prioriteit hebben.

Is er iets wat je achteraf anders had willen doen? 

Ik had geen bedrijfsplan, geen marketingplan, geen financieel plan, met andere woorden: ik liet alles op me afkomen en ging wel zien hoe het zou lopen. Achteraf had ik misschien wat meer voorbereidend werk willen doen. Hoe de Instagrampagina er nu bijvoorbeeld uitziet is totaal niet van tevoren bedacht maar gewoon zo gekomen. Dit zorgt af en toe nog wel eens voor stress, omdat je bij een goed bedrijfsplan op alle vragen die je krijgt tijdens het ondernemen kan terugvallen op plannen die je van tevoren hebt gemaakt. Gelukkig helpt iemand me hier nu bij, om alsnog een beeld te vormen van wat ik met SUBERB. wil in de toekomst.

 

Wie is jouw grootste ondernemers-voorbeeld en waarom? 

Eigenlijk kijk ik op naar alle jonge ondernemers. Ik ben van mening dat deze generatie nieuwsgieriger is, eigenwijzer is, én meer lef toont. Soms kun je met iemand van 16 praten, maar klinkt diegene als een doorgewinterde ondernemer van 40. Ik vind het heel mooi om te zien hoe piepjonge mensen (die nooit ook maar enige ervaring hebben in de ondernemerswereld) toch een succesvol bedrijf hebben opgezet. Van iedereen leer je weer andere dingen, maar van iemand van je eigen leeftijd neem je dingen stiekem toch wel sneller aan.

Schermafbeelding 2020-10-23 om 07.44.50.

Wat is jouw secret to success voor ondernemen naast een (fulltime) baan? 


Naast dat ik een baantje heb in ongeveer hetzelfde circuit van 12 uur in de week, studeer ik ook. Om dit vol te houden is het enige wat ik kan zeggen: blijf er vooral zelf plezier uit halen. Je doet het niet alleen maar voor het geld (ook al word je als vrouw heel blij als er weer een Zalando pakketje op de mat ligt), maar alle blije reacties die ik krijg op de producten die ik lever zorgen ervoor dat ik iedere dag weer nieuwe energie krijg om te blijven doen wat ik doe!

Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

Wees absoluut niet bang om fouten te maken! Zoals ik net al vertelde ben ik een echte perfectionist en kan ik niet vaak genoeg tegen mezelf zeggen dat ik alleen maar leer van de fouten die ik maak. Het boek “Yes! I screwed up” is een echte aanrader! Hierin vertellen ondernemers waar het bij hen misging, hoe dat voelde en wat ze ervan leerden. Heel grappig om te lezen, zet je weer met beide benen op de grond én zorgt ervoor dat je een positieve mindset blijft behouden, want óók dat is belangrijk in de harde wereld van ondernemen ;)

bottom of page