top of page

Dianne Dekker

Potje Geluk

diannedekker1.jpg

Dianne (28) raakte in de eerste lockdown haar baan kwijt en begon toen met Potje Geluk. Ondertussen heeft ze een nieuwe baan als city manager bij BEAT81 (een tech en fitness start-up) en is Potje Geluk haar Side Hustle. Hoe het ondernemerschap in combinatie met een baan haar afgaat? Dat deelt ze met jou in dit interview! 

Schermafbeelding 2020-11-21 om 22.05.11.

Ben jij het type Side Hustler die een hobby had wat is uitgegroeid tot een onderneming of heb jij altijd ondernemer willen worden en heb je daar later een product of dienst bij gezocht?

Naast mijn vaste banen in loondienst heb ik altijd aan geweldige projecten mogen werken: van talentenshows voor mensen met een beperking tot productiewerk op festivals. Juist omdat ik dit naast mijn vaste baan deed voelden deze projecten als grote  experimenten waar ik ongelofelijk veel positieve energie uit haalde. Ook stond ‘een eigen project starten’ al eeuwig op mijn bucketlist en ik las en luisterde wekelijks boeken en podcasts voor ondernemers. Het ondernemerschap was voor mij geen doel op zich maar het creatieve en uitdagende heeft mij wel altijd aangetrokken. Toen tijdens de eerste corona-uitbraak mijn contract van mijn baan in loondienst niet kon worden verlengd en ik op een dinsdagnacht op het idee kwam van Potje Geluk dacht ik meteen: ‘yes dit is het, hier moet ik voor gaan!’ 

Wat is jouw biggest achievement so far? 

Via mijn webshop kan je als verrassing een Potje Geluk naar iemand versturen met een persoonlijke boodschap die ik met de hand op een kaartje schrijf. Daar zitten echt hele bijzondere, persoonlijke berichten tussen waar ik, juist doordat ik de zelf schrijf, echt kippenvel van krijg. Qua gevoel is dit iets wat ik elke keer weer heel bijzonder vind. Mijn biggest achievement op zakelijk gebied is een bestelling van 50 customized Potjes Geluk voor werknemers van een bedrijf. Zo’n bedrijfsorder was mijn grote doel voor het einde van het jaar. Dat een bedrijfseigenaar mij het vertrouwen geeft om 50 medewerkers met mijn handgemaakte Potjes Geluk te verrassen is het grootste compliment dat ik kan krijgen en daar ben ik wel heel trots op.

Schermafbeelding 2020-11-21 om 22.05.28.

Wat is je grootste uitdaging bij het ondernemen? 

 

Inmiddels is mijn grootste uitdaging tijd. Ik ben Potje Geluk gestart nadat ik mijn baan kwijtraakte tijdens de eerste corona-lockdown. Inmiddels heb ik een nieuwe fulltime baan en groeit Potje Geluk. Dat betekent soms dat ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en het hele weekend met Potje Geluk bezig ben. Ik hou van hard werken maar aangezien mijn baan een stuk uitdagender is en meer tijd in beslag neemt dan ik van tevoren dacht is het soms wel pittig om altijd mijn energie vast te houden.  Al ben ik wel heel blij en trots op hoe dat tot nu toe gaat. 

Is er iets wat je achteraf anders had willen doen?

 

Laten we zeggen dat ik tot de dag van vandaag ongelofelijk veel geleerd heb. Toen ik begon wist ik bijvoorbeeld helemaal niets over het zakelijk inkopen van producten en dan zijn droogbloemen ook nog een vak apart. Ik heb echt dagen besteed aan het uitzoeken van de juiste producten die qua kwaliteit, duurzaamheid, toegankelijkheid en de prijs aantrekkelijk genoeg zijn. Dat uitzoekwerk was een hele klus en als domme vragen zouden bestaan zou ik er een heleboel aan ‘de echte kenners’ gesteld hebben. Die vragen hebben er wel voor gezorgd dat er uiteindelijk niet hele containers met ingekochte glazen potjes voor de deur stonden die ik nergens kwijt zou kunnen. Al had dat hier waarschijnlijk wel een hilarisch verhaal opgeleverd ;-). 

 

Wie is jouw grootste ondernemers-voorbeeld en waarom? 

Ik heb drie weken geleden het seminar ‘Unleash the power within’ gevolgd van succes-coach Tony Robbins omdat ik groot fan van hem ben. Zijn onuitputtelijke energie, de kansen die hij creëert en de manier waarop hij anderen helpt vind ik echt briljant en super inspirerend. Het seminar was ook, zelfs (vanwege corona) virtueel vanuit mijn eigen woonkamer life-changing. 

Schermafbeelding 2020-11-21 om 22.05.56.

Wat is jouw secret to success voor ondernemen naast een (fulltime) baan? 

 

Nummer één is energie. Van koud douchen en sporten tot goed slapen en (meestal) gezond eten: ik doe er echt van alles aan om happy en vol energie alle dingen te doen die ik wil doen. Daarnaast is doelen stellen voor mij ook heel belangrijk. Als ik een doel voor ogen heb maak ik een plan / subdoelen en dat plan stel ik zo vaak als dat nodig is bij om mijn doelen te behalen. Door grote doelen te stellen blijf ik vooruit kijken, visualiseren en dromen, dat houdt het voor mij leuk. Om ervoor te zorgen dat deze doelen niet te overwhelming zijn (en om de juiste keuzes te maken en makkelijker ‘nee’ te zeggen) maak ik een plan om hier in kleine stapjes naartoe te werken en kleine successen te vieren. Inmiddels weet ik dat ik niet in een rechte lijn naar die doelen toe kan werken, zeker niet naast mijn baan, dus mijn plannen worden onderweg zo vaak als dat nodig is bijgesteld. Doelen stellen en plannen maken doe ik overigens in een paar zinnen in mijn notitieboekje, dat zijn niet hele bedrijfsplannen. 

 


Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

Start before you’re ready! In je hoofd ben je er namelijk nooit helemaal klaar voor en je vindt vaak zelf iets ‘niet goed genoeg’, terwijl anderen juist wél op jouw idee, werk of talent zitten te wachten. Gun jezelf de tijd om gaandeweg te ontdekken wat jij (en jouw doelgroep) leuk vindt en waar je goed in bent maar zet in ieder geval die eerste stap. Om er dan nog een allerlaatste quote aan toe te voegen: ‘niet perfect is ook goed’.

bottom of page