top of page
Schermafbeelding%202020-06-06%20om%2022.

Ella Timmers

Ellastiek

Ella Timmers (25) begon  in juli 2017 met het maken van scrunchies omdat ze in de winkel niet kon vinden wat ze zelf zocht. Nu, bijna 3 jaar later, heeft ze een goedlopende webshop, meerdere verkooppunten én zijn haar Ellastieken vanaf half juli te koop in 374 Etos winkels. En dat alles naast een fulltime master in Marketing. Ook nieuwsgierig hoe ze dit doet? Lees snel verder! 

 

 

 

 

 

 

 

Ben jij het type Side Hustler wat een hobby had die is uitgegroeid tot een onderneming of heb jij altijd ondernemer willen worden en heb je daar later een product of dienst bij gezocht?

Mijn droom was wel altijd al om een eigen onderneming te hebben maar dit kwam eigenlijk vanuit een hobby. Ik had van tevoren namelijk helemaal niet bedacht dat het een business zou worden toen ik voor het eerst een scrunchie ging maken. Pas toen ik het voor vriendinnen ging maken en ook veel vriendinnen van vriendinnen er eentje wilden dacht ik eraan om er geld mee te gaan verdienen. Echt de combinatie dus! 

Wat is jouw biggest achievement geweest bij het ondernemen?

Dat is wel de Etos deal! Half juli bestaat Ellastiek 3 jaar en ligt het in 374 Etos winkels, dat is wel écht een mijlpaal. Dat ga ik dus ook wel vieren met een borrel als Corona het toelaat. 

Heel goed dat je deze mijlpalen viert! Hoe heb je jouw eerste verdiende euro besteed (of gevierd)?

De eerst verdiende euro heb ik denk ik niet eens gevierd maar ik besteed wel elk jaar aandacht aan de 'verjaardag' van Ellastiek. Het eerste jaar had ik een borrel gegeven in een pop-up store, het tweede jaar ben ik gaan lunchen met vriendinnen en aankomend jaar wil ik het met een borrel gaan vieren als het bij Etos in de winkels ligt. 

Wat is je volgende doel met Ellastiek? 

Ik zou heel graag in meer grote winkels willen liggen. Zo heb ik bijvoorbeeld altijd al De Bijenkorf in mijn hoofd gehad als een locatie waar ik heel graag Ellastieken zou willen verkopen. Daarnaast zou ik graag willen uitbreiden qua producten, maar dat is iets wat ik heel lastig vind. Misschien dat ik dat door middel van een samenwerking of samen met een business partner wil doen. Ik merk dat ik het lastig vind om die stap alleen te zetten. Samen kan je echt een strategie uitzetten. Zeker met het idee dat ik over niet al te lange tijd ook een baan in loondienst ga doen denk ik dat het goed is om het samen te doen als ik ga uitbreiden. 

Wat is een gemiste kans geweest of je stomste fout bij het ondernemen?

Een tijdje geleden heb ik een investering gedaan die me niet heeft opgeleverd wat ik had gehoopt. Ik heb me toen namelijk aangemeld bij een platform waar retailers op staan (zodat retailers en merken met elkaar in contact kunnen komen) maar de verkopen vielen voor mij tegen. De volgende keer zou ik dus beter nadenken over de tijd en geld die ik ergens in moet stoppen voordat ik er in ga investeren. 

 

Wie is jouw grootste voorbeeld en waarom?

Lastige vraag! Natuurlijk is mijn moeder een enorme inspiratiebron en vind ik het heel knap hoe ze fulltime werken heeft gecombineerd met 3 kinderen opvoeden en fanatiek sporten. Haar time management kan ik dus zeker wat van leren. Qua ondernemers vind ik Annic van Wonderen heel inspirerend omdat zij al meerdere bedrijven succesvol heeft gemaakt. Met het veranderen van haar eigen levensfases start ze nieuwe bedrijven en daar kan ik me heel goed in vinden. Ellastiek is namelijk heel leuk voor nu maar op een gegeven moment houdt dat op. Ooit zie ik mezelf ook wel een nieuw bedrijf starten als ik in een andere levensfase kom.  

Wat is jouw secret to succes voor het ondernemen naast een (fulltime) studie/baan?

Je moet super gepassioneerd zijn en bereid zijn om dingen te willen opgeven. Soms moet je namelijk werken in plaats van series kijken op de bank. Ik heb ook wel eens meer zin om te chillen in plaats van orders in te pakken of de mailbox bij te werken. Maar omdat ik echt een passie heb voor ondernemen voelt het niet alsof ik er echt dingen voor heb moeten laten. Die passie is denk ik super belangrijk als je naast je baan of studie gaat ondernemen. 

Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

Maak het jezelf makkelijk! Dit kan je doen door een Side Hustle te kiezen waar jij echt 100% van overtuigd bent en enthousiast over bent. Je moet iets doen waar je helemaal achter staat en waarvan je meteen weet dat dit het echt is. Voordat ik met Ellastiek begon heb ik namelijk al meerdere ondernemingen gehad, maar bij Ellastiek had ik meteen door dat dit écht wat ging worden. Die overtuiging die je moet hebben over je eigen bedrijf is het aller belangrijkst. 

Schermafbeelding 2020-06-28 om 14.15.34.
Schermafbeelding 2020-06-28 om 14.15.52.
bottom of page