top of page
Schermafbeelding 2020-06-21 om 19.59.07.

Florence Kwee

Stylist voor vrouwelijke ondernemers

Florence Kwee (26) is stylist voor vrouwelijke ondernemers en  werkt daarnaast  bij Vila in Utrecht. Wat ze dan doet als stylist? "Ik geloof in de kracht van kleding & kleur. Ik geloof dat wanneer jij als vrouwelijke ondernemer helemaal straalt met jouw looks, dat jij diep van binnen meer zelfvertrouwen krijgt en waardoor jij in je eigen kracht gaat staan. Op die manier help ik vrouwelijke ondernemers hun authentieke stijl ontdekken en creëren, zodat zij een ijzersterke personal branding hebben". Benieuwd naar haar verhaal? Lees mee! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben jij het type Side Hustler wat een hobby had die is uitgegroeid tot een onderneming of heb jij altijd ondernemer willen worden en heb je daar later een product of dienst bij gezocht?

Ik heb vroeger altijd gezegd dat ik een eigen bedrijf wil hebben, dus die ondernemers-drive zit echt in mij. Ook liep ik al een aantal jaar met het idee om voor mijzelf te starten, maar ik had niks concreets. Tot ik een personal styling cursus had gevolgd in Amsterdam. Toen kwam het idee om een business te starten in deze branche. Pas vorig jaar begon het heel erg te kriebelen en ben ik echt gestart. Ik heb sinds augustus een business coach en zij heeft mij geholpen met het vormgeven mijn bedrijf en al mijn diensten.

Wat is jouw biggest achievement geweest bij het ondernemen?

Er zijn al een heleboel mijlpalen waar ik trots op ben maar de grootste is denk ik dat ik nu genoeg klanten heb om 3 dagen in loondienst te blijven werken in plaats van 4. Dat voelde als een enorme overwinning! 

Wat is een gemiste kans geweest of je stomste fout bij het ondernemen?

Ik heb genoeg fouten gemaakt, maar uiteindelijk heb ik daar wel veel van geleerd. Zo had ik bijvoorbeeld in het begin veel te lage prijzen. Mijn dienst is super waardevol en daarnaast heb ik een hele persoonlijke aanpak. In het begin kon ik niet goed inschatten wat dit waard was en zat ik dus ver onder de prijs die ik kon vragen. Daar heb ik dus geld op verloren wat een fout was, maar mijn Money Mindset is nu wel sterk verbeterd! 

Hoe heb je jouw eerste verdiende euro besteed (of gevierd)?

Dat weet ik nog heel goed! Ik heb op mijn eerste verdiende euro geproost met mijn vriend. Ik sta vaak stil bij dit soort successen, dat vind ik echt belangrijk. Die eerste verdiende euro's heb ik vervolgens uitgegeven aan een kledingrek voor mijn kantoor.  

 

 

 

 

Wie is jouw grootste voorbeeld en waarom?

Ik heb niet echt één voorbeeld, maar vind veel verschillende ondernemers inspirerend. Ik vind het vooral heel tof om te zien hoe iedereen het anders doet. En ik vind het ook gaaf om startende ondernemers regelmatig te spreken, omdat ik natuurlijk ook een startende ondernemer ben. Dan heb je veel meer raakvlakken met elkaar! 

Wat is jouw secret to succes voor het ondernemen naast een (fulltime) baan?

Allereerst is het heel belangrijk om efficiënt te werken! Ik moet zeggen dat ik op dit gebied ontzettend veel stappen heb gemaakt. In januari heb ik veel thuis gewerkt om mijn website af te krijgen. Toen merkte ik dat ik niet productief te werk ging. Thuis ga je toch heel andere dingen doen, zoals tussendoor stofzuigen of afwassen. De lijn tussen werk en privé wordt heel dun. Daarom ben ik gaan zoeken naar een kantoor en sinds maart heb ik een eigen kantoor gevonden. Een eigen kantoor, een plek waar je ongestoord te werk kan gaan, raad ik echt iedereen aan! Daarnaast heb ik geleerd dat ik een duidelijke planning moet maken voor al mijn afspraken en to do’s op een dag. Sinds kort doe ik maximaal 3 grote taken op een dag. Mocht er tijd over zijn dan is er ruimte voor kleine taken. Mijn coach helpt me om hierbij mijn prioriteiten helder te krijgen. 

Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

Hulp vragen! Zeker als startende ondernemer. Voorheen vond ik het zo lastig om hulp te vragen. Sinds ik heb besloten om te werken met een business coach, sta ik daar heel anders in. Ik vraag veel sneller hulp en ben ook veel makkelijker geworden met investeringen. Ik ben gaan inzien dat investeringen nodig is, zodat ik nog meer kan groeien met mijn business.

Kan jij wel hulp gebruiken bij het vinden van jouw authentieke stijl?

De diensten van Florence vind je hier

Schermafbeelding 2020-06-21 om 20.03.08.
Schermafbeelding 2020-06-21 om 20.03.45.
bottom of page