top of page

Gwen & Melvin

Thousandtravelmiles

IMG_9762.JPG

Gwen (25) & Melvin (29) hebben hun expertises gebundeld en runnen samen een Side Hustle.  Gwen heeft namelijk een marketing achtergrond en weet veel van socials, en Melvin is gek op fotografie. Zo ontstond Thousandtravelmiles. Hoe het ondernemerschap in combinatie met een baan hun afgaat? Dat delen ze met jou in dit interview! 

Thousandtravelmiles_shop_Cinque_Terre.jp

Zijn jullie het type Side Hustler wat een hobby had die is uitgegroeid tot een onderneming of hebben jullie altijd ondernemer willen worden en daar later een product of dienst bij gezocht?

Wij hadden beiden niet echt de ambitie om ondernemer te worden. Of eigenlijk hadden we er nooit over nagedacht. Het is bij ons zo gegroeid omdat Melvin begon met zijn hobby fotograferen en ik na mijn Marketing opleiding begon als E-commerce manager.

 

Ik leerde steeds meer over het beheren en creëren van een eigen website en alle online kanalen. Melvin daarentegen was iedere dag uren lang Youtube filmpjes aan het bekijken over fotografie en ging zich daar verder in specialiseren. Het was dan ook niet echt een verrassing toen we op een gegeven moment dachten: hier moeten we meer mee doen. Door het nieuwe beroep ‘influencer’ en de vele motivational speeches durfden wij het uiteindelijk aan om een bedrijf te starten.

 

Het gaat in stappen maar we weten nu steeds beter wat wij belangrijk vinden. Het standaard leven dat door de maatschappij wordt opgedragen past niet bij ons en onze wensen. Er is zoveel meer te leren en te ontdekken. It’s not a perfect 9 to 5 that we want!

Wat is jullie biggest achievement geweest bij het ondernemen?

Voor ons beide is dat het durven dromen, je hart te volgen en gewoon in het diepe te springen. In zekere zin zijn wij hier nog lang niet, want we houden onze vaste banen nog al te graag aan. Maar  het starten van Thousandtravelmiles is een grote stap geweest.

 

Ik denk dat de meeste personen, aan wie wij onze plannen vertelde dachten: laat die maar lekker gaan, die vallen vanzelf wel een keer om hun gezicht. En… het voelt goed om het tegendeel te bewijzen. Onze beslissingen en dromen voelen misschien voor buitenstaanders raar of zijn in hun ogen niet logisch maar wij geloven in onszelf.

 

Een vriendin van mij zegt altijd; ik heb het nog nooit gedaan, dus denk dat ik het wel kan. En dit past volledig bij ons en daar zijn wij trots op.

Schermafbeelding 2021-01-15 om 07.33.24.

Is er iets wat jullie achteraf anders hadden willen doen (bijvoorbeeld een gemiste kans of een stomme fout)?

Pff heb je even? Er zijn veel dingen die we achteraf anders hadden willen doen. Een goed voorbeeld is onze website. We hebben er maanden over gedaan om deze live te krijgen omdat vooral ik (Gwen) te eigenwijs was om hulp te vragen. Gelukkig heb ik me daar overheen gezet maar achteraf gezien had ik dat veel eerder moeten doen.

 

Dit brengt ons automatisch op het volgende. Op een gegeven moment hadden wij het idee dat bepaalde mensen ons wel wilden helpen maar dit bleek toch niet zo te zijn. Het is gek maar ook bij het starten van een bedrijf leer je de mensen om je heen beter kennen. Gelukkig kwamen we er ook achter dat veel mensen wel in ons geloofden en tot op de dag van vandaag bij elke post, blog of nieuwe opdracht ons motiveren om door te gaan. 

Wat is de grootste uitdaging bij het ondernemen? 

Het vinden van balans tussen ons privé leven, ons bedrijf en onze banen. We merken dat we soms alleen maar bezig zijn met ‘werk’. Al voelt dat voor ons eigen bedrijf wel echt anders, uiteindelijk zit je toch (vooral ik met mijn e-commerce baan) 12 uur achter een laptop.

 

Daarnaast vinden wij het overwinnen van onze onzekerheden en twijfels een grote uitdaging. Je bent continue bezig met de vragen; wat zijn wij waard, wat kunnen wij voor deze persoon of dit bedrijf betekenen & zijn we hier wel echt goed in?

 

Wie is jouw grootste ondernemers-voorbeeld en waarom?

Als we eerlijk zijn, hebben we niet één voorbeeld. Wij worden gemotiveerd door jonge online ondernemers, grote jongens die al jaren meegaan en mensen zoals jij die een platform creëren!

 

Wij vallen beiden in een generatie die nieuwsgierig is, eigenwijs en vooral niet braaf achter de kudde aan wilt lopen. Je kan van iedereen wat leren en om uniek te blijven moet je ook niet focussen op één persoon of bedrijf. Wij denken dat je daardoor veel te veel in een richting wordt geduwd. Daarom blijven wij oriënteren en nieuwe inspiratiebronnen zoeken.

Thousandtravelmiles_shop_SriLanka_LionsR

Wat is jullie secret to succes voor het ondernemen naast een (fulltime) baan?

Zorg voor een strategie en zorg dat deze past bij je doelen. Wij hebben ondertussen geleerd dat één inkomstenbron géén inkomstenbron is in de branche waarin wij zitten.

 

Wij willen een bedrijf creëren dat zich bezighoudt met content creatie maar dan in alle vormen van videografie en fotografie. Dus niet ‘influencer’ worden en alleen betaald krijgen voor post en stories, wat de meeste vaak wel denken.

 

Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

Luister niet te veel naar anderen en blijf dicht bij jezelf. De meeste mensen zijn op het begin niet enthousiast over het starten van een eigen bedrijf en zien beren op de weg ter grootte van flatgebouwen. Praat met mensen die jou motiveren, jou helpen groeien maar ook een kritische noot durven te geven.

 

Het starten van een bedrijf is spannend maar ga het gewoon doen! Lukt het niet bij plan A, ga dan naar je plan B. Je leeft tenslotte maar 1x en het is aan jou om het meeste uit je leven te halen!

bottom of page