top of page

Max & Florian

Ivy Pinot

ivypinot.jpeg

Max & Florian zijn 20 jaar en naast hun studie gestart met Ivy Pinot: een brand met blue light blocker brillen. Deze jonge ondernemers hebben grote doelen en in dit interview nemen ze je mee in het starten van hun Side Hustle en delen ze hun beste ondernemers tips. 

Zijn jullie het type Side Hustler die een hobby hadden wat is uitgegroeid tot een onderneming of hebben jullie altijd ondernemer willen worden en daar later een product of dienst bij gezocht?

 

Sinds 2020 zijn wij begonnen met het opzetten van een eigen internetonderneming. In mei 2020 is dit uitgegroeid tot het opzetten van een eigen brand, Ivy Pinót. Per dag spenderen we maar al te veel uren achter onze laptops en telefoons, en daardoor worden we continue blootgesteld aan blauw licht. Blauw licht wordt kunstmatig uitgestraald door al onze beeldschermen en heeft impact op onze biologische klok. Het probleem wat wij zelf ervaarden destijds, was het in slaap vallen rond een uur of 02:00 ‘s nachts en ‘s ochtends vroeg weer om 09:00 uur in de banken te zitten. Een oplossing die we tegenkwamen was een blue light bril. Een blue light bril filtert en blokkeert het blauwe licht vanuit onze beeldschermen. Echter waren hiervoor alleen modellen beschikbaar op de markt die eruit zagen alsof je met een veiligheidsbril liep. Hier konden wij veranderingen in aanbrengen en zogezegd is Ivy Pinót als blue light brillen brand ontstaan. Het is dus vooral vanuit eigen behoefte ontstaan. 

Wat is jullie biggest achievement so far? 

Tijdens de hele corona crisis een doel hebben, ondanks de vele dingen die niet meer mogelijk waren. Het kijken naar oplossingen is iets wat ons heeft gebracht op het punt waar we momenteel staan, zowel individueel als met het bedrijf. Elke dag proberen we beter te zijn dan gisteren en dat is onze drijfveer al de tijd geweest.

Ivy Pinot.png

Wat is jullie grootste uitdaging bij het ondernemen? 

Het bedrijf als een geoliede machine aan de praat krijgen. Het totaalplaatje is in onze eerste stadia een lastig onderwerp geweest waar we flink aan hebben moeten werken. Het integreren van alle kanalen waar we zichtbaar willen zijn tot aan het bedrijf aan de binnenkant op orde hebben. Op dit moment kunnen we met een trotse blik terug kijken op die momenten en staan we er momenteel goed voor.

 

We zijn momenteel nog veel bezig met het werken in ons bedrijf. We willen naar een situatie toe werken waarin we aan ons bedrijf kunnen werken en volledig kunnen focussen op groei.

 

 

Is er iets wat jullie achteraf anders had willen doen?

Het inkopen zonder concreet doel. De eerste collectie die wij uitbrachten was eigenlijk op ons eigen gevoel gebaseerd. Geen marktonderzoek, geen testen vooraf gedaan, gewoon blind op gevoel. Gelukkig heeft dit nog redelijk goed voor ons uitgepakt, maar hierin hadden er zeker onnodige fouten voorkomen kunnen worden.

Wie is jullie grootste ondernemers-voorbeeld en waarom? 

Joel Beukers, de manier hoe hij zijn internet ondernemingen gepositioneerd heeft en vooral zijn eigen positie daarin, inspireert ons enorm. Hoe hij de combinatie maakt tussen werken aan zijn ondernemingen en tegelijkertijd geniet van zijn activiteiten buiten het ondernemen is heel inspirerend voor ons om te zien, net als zijn toffe video’s op zijn Instagram en Youtube kanaal.

Schermafbeelding 2021-03-24 om 09.04.20.

Wat is jullie secret to success voor ondernemen naast een (fulltime) baan? 

Doorzettingsvermogen en believe hebben. Zonder deze 2 elementen zouden wij niet staan waar we momenteel zijn.

 


Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

Ken je dat vreemde gevoel in je buik als je voor een moeilijke beslissing staat? Dat is het gevoel naar succes!

Denk jij nu: zo'n bril wil ik ook wel? Met de code KIM15 krijg je 15% korting

op de website van Ivy Pinot!

bottom of page