top of page

Jesse

Chi Cha Chocolate

Schermafbeelding 2021-04-10 om 21.00.39.

Jesse (26) werkt fulltime voor ABN AMRO en is naast haar baan begonnen met Chi Cha Chocolate toen ze de cursus van The Side Hustle ging volgen. Het is mega lekkere chocolade (trust me, I tried), en ze deelt al haar tips & tricks over het opzetten van een Side Hustle in dit interview! 

Schermafbeelding 2021-04-10 om 21.01.48.

Ben jij het type Side Hustler die een hobby had wat is uitgegroeid tot een onderneming of heb jij altijd ondernemer willen worden en heb je daar later een product of dienst bij gezocht?

 

Tijdens de allereerste lockdown verveelden mijn huisgenoot en ik ons en wilden we graag wat doen met onze tijd om mensen blij te maken in moeilijke tijden! Daarom zijn we toen gestart met taartmeisjes, waarbij we taarten maakten en rond brachten naar mensen die wel een oppepper konden gebruiken. Dit was echt mega leuk voor een tijdje, maar niet te doen voor de lange termijn omdat het extreem veel tijd kostte en het ons geen geld opleverde (alle overgebleven donaties maakten we over naar het rode kruis). Dus daardoor ging ik nadenken over een variant hierop, wat werkbaarder is naast mijn werk, waar ik mijn creativiteit ik kwijt kan en nog steeds mensen blij kan maken. En zo is Chi Cha Chocolate ontstaan! Dus als antwoord op de vraag, een beetje van beide eigenlijk. Ik vond bakken en vooral dingen versieren altijd heel erg leuk, en was op zoek naar iets waar ik mijn creativiteit in kwijt kon en ook met mijn handen bezig te zijn naast mijn kantoorbaan. 

Wat is jouw biggest achievement so far? 

Eigenlijk is het hele proces van het bedenken, uitwerken en starten ontzettend vlekkeloos gegaan! Ik had door de side hustle cursus mijn idee goed uitgedacht en expres geprobeerd het zo simpel mogelijk te houden. Ik dwing mezelf het basisconcept zo simpel mogelijk te houden, maar op aanvraag is alles mogelijk! Zo maakte ik voor de Pizza Party goodiebox mini varianten, dat bracht zijn eigen uitdagingen met zich mee. Probeer met een spuitzak eens 21x netjes Pizza Party op een mini stukje choco te schrijven haha, not that easy. Maar was so far wel de leukste uitdaging! Vorige week wilde een vriendin een choco bestellen, maar liever niet zo’n giga tablet als normaal, dus maakte ik een ronde variant. Zoals je merkt, het experimenteren vind ik het allerleukst. Is dat een achievement? Geen idee!

Schermafbeelding 2021-04-10 om 21.01.39.

Wat is je grootste uitdaging bij het ondernemen? 

Social media! Ik vind het maken, versieren en opsturen van de chocolade het allerleukste. Ik experimenteer bij elke bestelling met nieuwe versiersels, maar ik vergeet de helft van de tijd überhaupt foto’s te maken. Ik moet mezelf dwingen om foto’s ervan te maken, en dan proberen het er zo lekker mogelijk uit te laten zien. Maar dan zie je op een foto ineens de imperfecties en denk ik 'dat was niet de bedoeling'. Foto oppoetsen? Nee, want het product is imperfect dat is niet erg! Deze constante dilemma’s geven me weinig energie en ik stel het posten van foto’s op Instagram dan ook altijd uit. Nu ik dit zo schrijf moet ik er maar aan geloven om weer wat fotootjes klaar te zetten..

 

Is er iets wat je achteraf anders had willen doen?

Voordat ik begon vond ik het altijd een soort van gênant, want wat als straks iedereen om me heen weet dat ik dit ga doen en het flopt?! In onze cultuur zit een beetje gebakken dat het stoer is om iets niet cool te vinden, dus je stelt je heel kwetsbaar op als je tegen de wereld schreeuwt dat je iets supercool vindt!

 

Hier had ik veel eerder lak aan moeten hebben, want misschien dat mensen het dom vinden, maar ik kan het me eigenlijk niet voorstellen. En als het wel zo is komt dat uit jaloezie. Zoals wanneer mensen afkeurend naar je kunnen kijken als je hardloopt terwijl zij op een kleedje bier drinken; pure jaloezie haha! Plus, de positieve reacties uit onverwachte hoeken zijn overweldigend!


Dus gewoon beginnen! En als het flopt? Boeiend! Dan bewondert iedereen alsnog je lef en energie, en gaat het de volgende keer beter

Wie is jouw grootste ondernemers-voorbeeld en waarom? 

Robèrt van Beckhoven is mijn absolute idool! Zijn accent geeft me heimwee (aangezien we uit hetzelfde dorp komen), maar ik vind vooral hoe hij in het leven staat fantastisch. Hij kan zulke mooie en heerlijke creaties maken wat er moeiteloos uit ziet. En ondertussen is hij zo’n heerlijk guitige man op tv, daar moet je wel van houden toch? Hij laat zien dat je niet een harde zakenman hoeft te zijn om je bedrijf te laten groeien, met vriendelijkheid en positieve energie kun je heel ver komen. 

Schermafbeelding 2021-04-10 om 21.01.23.

Wat is jouw secret to success voor ondernemen naast een (fulltime) baan? 

Wat voor mij heel goed werkt is dat ik het ben gaan zien als een soort hobby. Daardoor is voor mij de druk eraf dat het constant moet groeien, perfect moet zijn en winstgevend. Ik doe het niet voor het geld, of om het mijn carrière te maken. Dus dan moet het vooral leuk blijven! Ik zei van tevoren: 'Ik ben blij met 1 order per week, dan houdt het me bezig, maar voelt het niet als werk en hou ik ruim genoeg vrije tijd over'. Dat is eigenlijk ook sinds het begin het tempo van verkopen dus so far is het erg geslaagd!


Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

Gewoon beginnen!! Wat denk ik herkenbaar is voor veel mensen is dat het perfect moet zijn voordat je ‘live’ gaat. Maar dat is natuurlijk totaal niet waar, begin met een MVP (minimal viable product) en ontwikkel van daaruit verder. Het is de eerste keer niet perfect! Boeiend. Ik ben begonnen met alle smaken uitproberen en opsturen naar vrienden en familie. Met feedback die ik kreeg ben ik direct gestart, easy toch!

Wat vond je van The Side Hustle cursus? 

De side hustle cursus heeft mij precies dat duwtje in de rug gegeven dat ik nodig had om voor mezelf te starten! Kim vertelt op een hele toegankelijke manier stap voor stap hoe je dit het beste kunt aanpakken en je merkt aan alles dat ze al honderdduizend side hustlers heeft gesproken! Die vrouw zit vol met goede tips waar je zelf dan net niet op komt! Via elke dag een les op insta en opdrachten in het werkboek is het eenvoudig te volgen en bij te houden, ik zou het iedereen aanraden!

bottom of page