top of page

Jessica Snel

Iets Liefs

WhatsApp Image 2020-09-02 at 09.11.32.jp

 

 

Jessica (34) is founder van IetsLiefs, een online shop met allemaal lieve cadeautjes. Van kaarten en edelstenen tot prachtige schilderijen. Deze webwinkel runt ze naast haar baan bij WE Fashion. Benieuwd naar haar biggest achievement, secret to succes en grootste tip? Lees dan snel verder!  

Schermafbeelding 2020-08-31 om 15.58.35.

Ben jij het type Side Hustler wat een hobby had die is uitgegroeid tot een onderneming of heb jij altijd ondernemer willen worden en heb je daar later een product of dienst bij gezocht?

 

Ik wist altijd al dat ik iets wilde ondernemen maar het was nooit concreet. Tot ik vorig jaar op een Yoga retreat was en erachter kwam dat ik iets liefs voor mensen wilde doen, ik wilde liefde verspreiden. Ik vind mijn werk namelijk heel leuk, maar het voelde alsof ik niet iets toevoeg aan een betere of meer liefdevolle maatschappij met mijn baan. Ik merkte dat ik dat wel heel graag wilde, maar ik begon op dat moment ook net een nieuwe baan dus mijn aandacht lag vooral daar. 
Toen we dit jaar een lockdown hadden kreeg ik weer meer tijd en ruimte en mijn hart brak als ik dacht aan alle oude mensen in verzorgingstehuizen die geen bezoek meer kregen. Toen heb ik dus een stapel kaarten gekocht en heb ik mijn handen kapot geschreven. Toen wist ik: hier wil ik mee verder gaan. En zo ontstonden de kaarten van Iets Liefs. 

Wat is jouw biggest achievement geweest bij het ondernemen?

Dat ik ben begonnen. Het zijn de kleine dingen zoals een website maken, een zakelijke rekening openen, en  naar de KVK gaan die voelen als de grootste overwinningen. Dat geeft zo'n enorme confidence-boost als je dat allemaal gewoon in je eentje doet. Natuurlijk heb ik hulp gekregen van mensen om mij heen maar het is wel echt mijn eigen ding en dat voelt als een big achievement. 

Schermafbeelding 2020-08-31 om 15.58.46.

Is er iets wat je achteraf anders had willen doen?

 

Eigenlijk niet. Ik ben heel snel begonnen en heb het zomaar online gezet. Wat eigenlijk helemaal niet bij mij past want normaal gesproken ben ik heel perfectionistisch en denk ik alles tot in detail uit voordat ik het aan anderen laat zien. Nu heb ik dat anders gedaan. Ik ben gewoon begonnen en dacht ik kan het gaandeweg aanpassen. Natuurlijk zijn er een heleboel kleine dingen die ik nu aan het aanpassen ben, maar had ik dat van tevoren willen weten en anders willen doen? Nee. Eigenlijk vind ik het juist heel fijn dat ik gaandeweg leer van mijn ervaringen. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik niet eerder ben begonnen. 

Waar loop je het meeste tegenaan bij het ondernemen naast een baan? 

Je moet alles zelf uitzoeken en uitvinden. Tuurlijk kan je om hulp vragen maar ik heb geen heel groot budget om overal maar iemand voor in te huren. Soms is het dus best pittig om het allemaal naast je baan te doen. De ene week gaat alles vanzelf en heb ik heel veel toffe ideeën, en de andere week kom ik uitgeput thuis en kan ik de energie niet opbrengen. 

 

Wie is jouw grootste ondernemers-voorbeeld en waarom?

Niet perse één persoon maar ik vind het heel tof als mensen ergens helemaal voor gaan. Mensen die het gewoon doen. Ik ben eerder getriggerd door vrouwen want dat vind ik gewoon heel leuk als zij zoiets doen en als dat dan lukt. Maar ik heb niet perse één voorbeeld. Wat ik tof vind zij mensen die elkaar inspireren en willen dat anderen succes hebben vind ik heel leuk. Zoals jij, haha.

Schermafbeelding 2020-08-31 om 15.59.06.

Wat is jouw secret to succes voor het ondernemen naast een (fulltime) baan?

Het gaat heel vanzelf omdat het iets is dat gewoon in m'n hart zit. Ik krijg er energie van, het hoort bij mij, dit ben ik. Tuurlijk heb ik soms dagen waarvan ik denk 'waarom doe ik dit?'. Maar dit is geboren vanuit mijn diepste gevoelens dus dat is genoeg motivatie. 

 

Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

Die komt van jou! 'Wat is het ergste wat je kan gebeuren? Als het lukt is dat heel leuk en zo niet dan heb je tijd besteed aan iets wat je heel erg leuk vindt. Dan is het nooit verloren tijd'. En daarnaast is mijn tip om het gewoon te gaan doen. 

Schermafbeelding 2020-08-31 om 16.01.02.
bottom of page