top of page

Kelly Batist

Wat ik wou dat ik wist Podcast

kellybatist.jpg

Kelly (27) heeft naast haar baan (voorheen in loondienst en nu als freelancer) een eigen podcast! De Wat Ik Wou Dat Ik Wist Podcast is een podcast voor twintigers die hun weg door het leven proberen te vinden. Van celeb gossip tot levenslessen en alles er tussenin wordt in deze podcast besproken. Benieuwd naar Kelly's ervaring over het opzetten van een podcast als Side Hustle? Lees snel mee! 

Schermafbeelding 2020-11-21 om 21.34.01.

Ben jij het type Side Hustler wat een hobby had die is uitgegroeid tot een onderneming of heb jij altijd ondernemer willen worden en heb je daar later een product of dienst bij gezocht?

Het eerste! In 2018 startte ik een passieproject naast mijn fulltime job in de media: een eigen podcast. Tot aan afgelopen zomer deed ik het naast mijn baan. Nu ik freelancer ben, heb ik gelukkig meer tijd om te besteden aan mijn podcast en groeit het uit tot iets groters.

Wat is jouw biggest achievement so far? 

Ik uploadde pas mijn 100e aflevering, dat vond ik wel een bizarre mijlpaal! Ook ben ik trots op de snelle groei in luisteraars en op mijn eerste product: een Wat Ik Wou Dat Ik Wist-scrunchie in samenwerking met Ellastiek Amsterdam.

Schermafbeelding 2020-11-21 om 21.33.17.

Wat is je grootste uitdaging bij het ondernemen? 

 

Het overtuigen van mogelijke sponsors. Het is nog best lastig om de kracht van een podcast uit te leggen aan bedrijven die er totaal geen ervaring mee hebben. Het is nog zoiets nieuws. Nu zie je dat vooral de mega podcasts zoals Man, Man, Man en Zelfspodcast sponsors binnenhalen.

Is er iets wat je achteraf anders had willen doen?

 

Ik heb de podcast lange tijd anoniem gedaan waardoor ik enerzijds comfortabel vrijuit kon praten, maar anderzijds niet snel kon groeien. Ik heb wilde dromen: (video)-opnames met BN’ers/influencers, een Wat Ik Wou Dat Ik Wist-evenement met inspirerende sprekers, een boek waarin gewone twintigers onzekerheden delen… Veel van die dingen kon ik lastig uitvoeren door mijn anonimiteit. Sinds ik afgelopen zomer heb gedeeld wie ik ben, kan ik meer doen. Helaas werkt corona me nu weer een beetje tegen.

 

Wie is jouw grootste ondernemers-voorbeeld en waarom? 

Op podcast-gebied vind ik de mannen van Man, Man, Man heel slim bezig: hoe zij van een casual podcast een onderneming hebben gebouwd met een theatershow, een boek en eigen bier is echt knap. Qua ondernemers in het algemeen heb ik Emilie Sobels altijd erg inspirerend gevonden. Zij heeft met Hashtag Workmode in Nederland meerdere female co-working spaces geopend, maar heeft ook twee boeken uitgebracht en een evenement voor vrouwelijke ondernemers opgezet. Alles heeft een prachtig doel (female empowerment), maar ziet er ook nog eens heel gelikt uit.

Schermafbeelding 2020-11-21 om 21.34.13.

Wat is jouw secret to success voor ondernemen naast een (fulltime) baan? 

 

Zorg dat je je passieproject/side hustle echt het állerleukste van de hele wereld vind. Het kan namelijk knap lastig zijn om vol te houden en de reden dat ik het zolang naast mijn baan kon doen, was omdat ik er heel veel energie uithaalde (en nog steeds doe). Die motivatie moet echt de motor zijn van je onderneming. 

 


Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

‘Durf groot te dromen.’ We kunnen ons nogal snel tegen laten houden door onzekerheden of denken ‘Nu is nog niet het juiste moment’. Zeker als het gaat om een onderneming naast je baan: de drang om er een fulltime iets van te maken is er misschien wel, maar toch kan die stap heel spannend zijn. Pas op het moment dat ik groots ging dromen en die dromen ook ging opschrijven, werden ze voor mij bereikbaar. Dus pak een notitieboekje en dromen maar!

bottom of page