top of page

Kyra

Kyma Flow

Kyra Geerts.jpg

Kyra (28) maakte onlangs een switch van kandidaat-notaris naar coach en yoga docent. Naast haar eigen bedrijf werkt ze ook als content manager & coach bij The Recharge Company. Ze maakte de super inspirerende keuze om haar hart te volgen, en ze deelt al haar tips & tricks over het opzetten van een Side Hustle in dit interview! 

Extra afbeelding 2.jpg

Ben jij het type Side Hustler die een hobby had wat is uitgegroeid tot een onderneming of heb jij altijd ondernemer willen worden en heb je daar later een product of dienst bij gezocht?

Absoluut het eerste type. Ondanks dat mijn ouders allebei ondernemers zijn, heb ik nooit bedacht dat dit iets was wat ik ook ooit zou willen. In plaats daarvan ben ik gewoon het gebaande pad gaan volgen en na mijn rechtenstudie kandidaat-notaris geworden. Na twee jaar, en veel zelfreflectie, bleek dat dit toch niet heel goed paste bij wie ik ben als persoon, waarna ik een yoga opleiding en een coachingsopleiding ben gaan doen. Zo is mijn bedrijf ook begonnen.

Inmiddels is mijn bedrijf eigenlijk uitgegroeid tot twee verschillende bedrijven. Enerzijds coach ik young professionals die authentieker en meer vanuit hun hart willen gaan leven. Ik help ze met bewustwording en geef ze concrete tools om meer in lijn te leven met wie ze diep van binnen zijn. Daarnaast heb ik een online platform, kyma flow, waar ik yoga en meditatie video’s aanbied. En binnenkort komt daar nog iets heel leuks bij aangezien ik een podcast ga beginnen!

Wat is jouw biggest achievement so far? 

Over mijn eigen belemmerende overtuigingen heen stappen. Ik weet nog zó goed dat ik terugkwam van mijn yoga opleiding op Bali en dat ik eigenlijk een instagram pagina wilde gaan beginnen over yoga. Het heeft me na terugkomst nog weken gekost omdat ik zo ontzettend bang was voor wat andere mensen ervan zouden vinden. Nog steeds loop ik vaak tegen belemmerende overtuigingen aan, maar het geeft zo’n gevoel van empowerment om eroverheen te stappen en iets tóch te doen!

Extra afbeelding 1.jpg

Wat is je grootste uitdaging bij het ondernemen? 

Het vinden van balans. Aangezien ik mijn bedrijf zo leuk vind en er altijd genoeg te doen is, kan ik eigenlijk altijd aan het werk zijn. Dit houd ik goed in de gaten voor mezelf, omdat ik weet dat ik ook tijd nodig heb om helemaal niets te doen en op te laden. Ik doe bijvoorbeeld in het weekend alleen maar dingen voor mijn bedrijf waar ik energie uit haal en die ik echt leuk vind. Administratieve of ´frustrerende' klusjes doe ik alleen maar gedurende de werkweek.

 

Een ander onderdeel waarbij de balans een grote rol speelt is social media. Zo wil ik graag anderen inspireren in het creëren van een bewuste levensstijl met gezonde routines. Maar ik heb gemerkt dat als ik teveel tijd besteed aan het inspireren van anderen (door bijvoorbeeld filmpjes te maken van mijn eigen routines), het ten koste gaat van wat die gewoonten en routines voor mij doen. Ook dat is dus een constante zoektocht naar de juiste balans.

Is er iets wat je achteraf anders had willen doen?

Soms baal ik ervan dat dingen bij mij nog weleens lang kunnen duren. Dan denk ik met terugwerkende kracht aan hoeveel ik al had kunnen bereiken als ik een bepaalde knoop op een eerder moment had doorgehakt. Een voorbeeld is dat ik al vanaf januari weet dat ik een podcast wil beginnen. Toch heeft het tot maart geduurd totdat ik echt concrete actie ben gaan ondernemen.

 

Inmiddels weet ik dat dit eenmaal is hoe ik in elkaar zit, ik heb even tijd nodig om te ´sudderen´ in een (voor mijn gevoel) heftige keuze die ik wil gaan maken. Als ik eenmaal mentaal door alle ups en downs van die keuze ben gegaan kan ik vol vertrouwen een knoop doorhakken, ook als het een radicale knoop is.

Wie is jouw grootste ondernemers-voorbeeld en waarom? 

Kim van der Veer! Kim heeft (ook) een achtergrond als jurist en is daarmee gestopt om haar eigen bedrijf op te bouwen als ayurveda-coach en yogadocent. Al sinds ik stopte met werken in de advocatuur is Kim een groot voorbeeld voor me omdat ze echt haar hart volgt en keuzes maakt die bij haar passen. Ze is heel authentiek en open, werkt hard voor haar eigen bedrijf maar straalt ook balans uit en maakt veel tijd voor haar familie. Dat inspireert mij heel erg!

Extra afbeelding 3.png

Wat is jouw secret to success voor ondernemen naast een (fulltime) baan? 

Mijn eigen energie in de gaten houden en grenzen stellen. Zo besefte ik eind 2020 dat mijn bedrijf meer van me vroeg dan alleen in de weekenden en avonden werken. Ik heb daarom toen al de keuze gemaakt om 1 dag in de week voor mezelf te gaan werken. Dat gaf me heel veel rust en ruimte in mijn hoofd. Wel betekende dit dat ik op mijn werk ook duidelijkere grenzen moest gaan stellen. Dat is af en toe strijdig met mijn eigenschappen om iedereen te pleasen en me 100% in te zetten voor alles wat ik doe. Maar dat is iets waar ik bewust voor heb gekozen.


Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

Wees niet te bang voor de mening van andere mensen. Dit is iets wat ik ook nog dagelijks tegen mezelf zeg. Het kan zo spannend zijn om keuzes te maken die afwijken van wat ´gangbaar´ is maar het is zó zonde om daardoor iets niet te doen of niet uit te proberen wat misschien wel super goed bij je past. De keuzes die ik de afgelopen jaren heb gemaakt die ik het aller engst vond (een yoga instagram beginnen, yoga video’s gaan opnemen, mensen gaan coachen, minder gaan werken) hebben gezorgd voor de meeste groei. Volg je gevoel en je hart en luister niet naar wat andere mensen daarvan vinden!

bottom of page