top of page

Laurence Wilmink

Laurence Photography

image2_edited.jpg

 

 

Laurence is een multi passionate die gek is op reizen, muziek en fotografie. En laat ze van dat laatste nou net haar Side Hustle hebben gemaakt. Benieuwd naar haar biggest achievement, secret to succes en grootste tip? Lees dan snel verder!  

Schermafbeelding 2020-10-02 om 16.57.34.

Ben jij het type Side Hustler wat een hobby had die is uitgegroeid tot een onderneming of heb jij altijd ondernemer willen worden en heb je daar later een product of dienst bij gezocht?

 

Ik had vroeger niet echt de ambitie om ondernemer te worden eigenlijk. Het is echt gegroeid naarmate ik ouder werd en toen ik erachter kwam dat ik niet het type person ben dat een baan kan hebben van 9 tot 5. Doordat ik meer leerde over wie ik als persoon ben en wat ik belangrijk vind in het leven wist ik dat ondernemer zijn perfect bij mij zou passen.
Fotografie is altijd al een hobby van mij geweest, maar tot een paar jaar terug had ik nooit gedacht dat ik er mijn werk van zou kunnen maken.

Wat is jouw biggest achievement so far? 

Dat ik erachter ben gekomen dat het zo belangrijk is om je hart te volgen. Eigenlijk heb ik dat altijd wel gedaan, maar dat is zeker niet altijd even makkelijk geweest. Vooral voor de buitenwereld kunnen sommige beslissingen soms raar of niet logisch overkomen. Toch ben ik altijd dicht bij mijzelf gebleven en heb ik altijd mijn gevoel gevolgd. Daar ben ik erg trots op!

Schermafbeelding 2020-10-02 om 16.57.49.

Wat is je grootste uitdaging bij het ondernemen? 

Het zoeken naar de juiste balans. Ik merk dat ik er nu heel erg veel tijd in steek en dat het mij veel energie oplevert. Maar soms heerst er ook een gevoel van onzekerheid en twijfel of ik het wel op de juiste manier doe. Ook moet ik veel dingen voor het eerst doen wat spannend kan zijn. Maar ik weet als iets me dan toch lukt het dan voelt het als een extra achievement.

 

 

Nu werk je er niet naast maar dat deed je voorheen wel als stewardess en ben je ook van plan om weer te gaan doen. Wat is jouw secret to succes voor het ondernemen naast een (fulltime) baan?

Ik denk dat het belangrijk is om voor jezelf een duidelijk plan te maken. Schrijf op wat je wil bereiken, hoe je dat gaat doen en wie of wat je daarvoor nodig hebt. Als je dat concreet hebt kan je gaan kijken naar hoe je het wil gaan combineren met je baan. Ook daarin is een juiste balans erg belangrijk, want ontspanning en rust zijn net zo belangrijk.

image1.jpeg

Wie is jouw grootste ondernemers-voorbeeld? 

Mijn moeder. Zij is er altijd voor mij en mijn zusje geweest en daar ben ik haar onwijs dankbaar voor. Ze heeft heel veel verschillende baantjes gehad, maar het ondernemerschap ging ook bij haar kriebelen. Ze was in de 50 en besloot haar eigen Interieur bedrijf te starten. Ze is absoluut de beste en ze heeft al veel mensen blij mogen maken met haar smaak en stijl. Dit inspireert mij enorm en daarom is zij echt een voorbeeld voor mij.


Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

Luister naar je hart, dit is zo belangrijk. Vaak maken mensen keuzes op basis van verstand wat soms ook goed kan zijn natuurlijk. Maar als je merkt dat je vastloopt of niet meer gelukkig bent in je werk, vraag jezelf dan af hoe dat komt en hoe jouw ideale leven eruit zou moeten zien. Zo kom je erachter wat je diep van binnen wilt en dat gevoel is goud waard. Het is mega spannend. Mensen zullen altijd ergens wat van vinden, maar het belangrijkste is dat jij happy bent. Je leeft tenslotte maar 1x en daar moet je gewoon ontzettend van genieten!

bottom of page