top of page

Luuk van Merwijk

Luuk's Kitchen & ZZP'er bij Roamler Pro

Schermafbeelding 2020-12-18 om 14.09.24.

Luuk (30) heeft 8 jaar lang in het onderwijs gewerkt maar besloot 2 jaar geleden dat hij iets anders wilde. Sindsdien is hij ZZP’er bij Roamler Pro en eigenaar van zijn bedrijf Luuk’s Kitchen. Luuk staat voor gezonde voeding en focust zich op receptontwikkeling. Benieuwd hoe hij een eigen onderneming en Side Hustle combineert? Lees mee!

Schermafbeelding 2020-12-18 om 14.10.22.

Waarom heb je ervoor gekozen om te gaan ondernemen?


Twee jaar geleden werd bij mij reuma ontdekt en ik merkte toen dat het onderwijs voor mij een te stressvolle baan was. Ook miste ik een stukje vrijheid. Door mijn ziekte ging ik me heel erg bezighouden met voeding en zo kwam eigenlijk het idee van Luuk’s Kitchen. Ik ben dat niet direct fulltime gaan doen maar telkens ging ik een beetje minder werken in het onderwijs en iets meer voor mijzelf. Toen ik eenmaal besloot om er helemaal voor te gaan ben ik ook als ZZP'er klussen gaan doen voor Roamler Pro. Want ik vind het toch fijn om er iets naast te hebben.

Hoe kwam je op het idee om klussen bij Roamler Pro te gaan doen?


Het leek me leuk om het ondernemerschap met iets te combineren. En het is niet alleen leuk, het is ook fijn dat het iets meer zekerheid geeft. Bij Roamler Pro doe ik voornamelijk Merchandising klussen en ik vind het zelf heel leuk om met winkel managers te spreken, displays te plaatsen en samen te kijken wat de beste plek is voor een product. Ik ben echt een mensenmens en ik hou van het klantcontact. Op de momenten dat ik het financieel wat minder had deed ik dan wat meer klussen via Roamler Pro. Die vrijheid is heel fijn.

Schermafbeelding 2020-12-18 om 14.09.55.

Dat klinkt als een heerlijke Side Hustle! Wat is de leukste klus die je ooit hebt gedaan?


In december 2019 heb ik een hele leuke klus gedaan en stiekem baal ik dat ze voor december 2020 al vergeven waren. Dat was een klus waarbij ik een aantal Primera vestigingen en tabakszaken af ging om decemberzegels af te geven. Samen met de winkel ging ik toen kijken wat de beste plek was om promotiemateriaal op te hangen. Denk hierbij aan vloerstickers, raamstickers en posters bij de kassa. Ik ben toen op een dag met m’n fiets door Amsterdam al die winkels langs gegaan. Het waren 12 tot 14 vestigingen en daarmee heb ik toen een leuk bedrag verdient. Wat ik het leukste hieraan vond is dat iedereen blij is dat je komt. Je maakt een praatje, komt hen helpen en je verlicht het werk voor ze. Dat is bij iedere Roamler Pro klus zo. 

Wat grappig, dat lijkt mij ook eigenlijk wel een hele leuke klus! Ben wel benieuwd hoe jij alles combineert met een eigen bedrijf en een Side Hustle.. 


Plannen! Het is grappig dat ik dat zeg want ik ben daar niet zo heel goed in. Maar het is wel echt nodig. En als je doet waar je enthousiast van wordt dan gaat het vanzelf. Ik zie mijn werk niet als werk. Toen ik in het onderwijs werkte zag ik het wel echt als werk. Nu heb ik dat helemaal niet en krijg ik energie van mijn werk dus dan maakt het mij niet uit dat ik druk ben, dan gaat het combineren vanzelf. 

Over ondernemen gesproken: is er een keer een stomme fout geweest die je hebt gemaakt?


Zeker! Er is geen handboek voor startende ondernemers. Zeker voor mij gaan samenwerkingen vaak samen met het aantal volgers dat ik heb en in het begin wist ik niet goed wat ik moest vragen. Er zijn wel eens keren geweest waar ik te weinig had gevraagd want dan gingen ze heel snel akkoord. Maar er is ook een keer geweest dat ik veel te veel had gevraagd. Toen kreeg ik een mail terug met ‘Sorry, dat verdien ik zelf nog niet eens’. Dat is heel erg zoeken. Daar heb ik wel eens blunders in gemaakt.

Schermafbeelding 2020-12-18 om 14.19.29.

Haha, daar leer je wel van! En je grootste ondernemerssucces?


Dat ik er volledig van kan leven! Dat was mijn doel altijd al maar in het begin was dat echt nog niet zo. Ik ben steeds iets minder gaan werken. Van 36 uur naar 34 uur naar 32 uur tot ik uiteindelijk voldoende verdiende en de stap durfde te nemen. En dat was achteraf de beste keuze! Hierdoor heb ik ook zoveel meer tijd en ruimte in m’n hoofd om te focussen op waar ik blij van word. Dan kan een onderneming ook echt groeien. 

 

Wat is jouw ultieme tip voor iedereen die heel graag een Side Hustle wilt starten of een Side Hustle heeft?


Neem de tijd en ruimte om te bedenken wat jij écht wilt. Dat kan een (halve) dag zijn die je vrij neemt of misschien wel op zaterdagavond. Maar zorg dat je die tijd regelmatig neemt (dus niet eenmalig) en echt met jezelf gaat brainstormen en gaat bedenken wat je nou wilt. Ben ik nu blij? Of wil ik liever ergens anders heen? Gun jezelf die tijd om te bedenken wat dat dan moet zijn. Want alleen als je er de tijd voor neemt en de rust ervoor hebt komt het idee. Dan kom je vanzelf bij datgene wat jou energie geeft en als het je energie geeft gaat het je lukken. 

Op zoek naar meer informatie? We schreven al eerder over Roamler Pro in dit artikel.

En wil je ook via Roamler Pro ZZP klussen doen? Meld je dan aan!

Aanmelden doe je door de app te downloaden. Vul de code

thesidehustle in en je krijgt een extra warm welkom van ze :)

Dit artikel is een gesponsorde samenwerking

bottom of page