top of page
IMG_1896.JPG

Emilie, Nicky & Mathijs

Mrs. Napkin

Drie creatieve enthousiaste vrienden met een grote gezamenlijke passie: Emilie (25) | ZZP’er MooijGelukt (Marketing, Branddesign, fotografie), Nicky (26) | Masterstudent farmacie en Mathijs (25) | Continuous improvement of implementation manager zijn kortgeleden (begin juni 2020) samen het platform Mr. & Mrs. Napkin gestart. Het nieuwe inspiratieplatform om alles nét dat beetje leuker te maken! Denk aan tips en inspiratie voor de perfect sfeervol gedekte tafel, originele cadeautjes, de feestdagen, recepten & nog veel meer. Ze creëren graag de mooie plaatjes, maar inspireren mensen nog liever met concrete tips, inkoopadresjes en templates om deze plaatjes zelf thuis te creëren.

 

2.jpg
IMG_1907.JPG

Zijn jullie het type Side Hustler die een hobby hadden die is uitgegroeid tot een onderneming of hebben jullie altijd ondernemer willen worden en daar later een product of dienst bij gezocht?

 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn wij alle drie werkzaam in compleet verschillende sectoren. De wil om te gaan ondernemen zit er bij alle drie op ons eigen manier in, maar de gezamenlijke passie om alles nét dat beetje leuker te maken heeft ons gebracht tot deze onderneming.

 

Samen hebben we al vele mooie diners mogen verzorgen de afgelopen jaren en elke keer vonden we wel weer een goede reden om iets te organiseren. Van de gewone maandagavond met vrienden op leuken, tot een diner organiseren voor 50 man, wij draaien onze handen daar niet meer voor om.

 

Zeker in de afgelopen corona tijd zijn we er denken wij allemaal achter gekomen hoe belangrijk het is om het thuis gezellig te maken. Wij kunnen alle drie enorm genieten van een leuke avond uit in een goed restaurant, maar misschien nog wel meer van een mooie gedekte tafel thuis waar je urenlang kan tafelen. Mathijs staat graag uren in de keuken, en probeert steeds andere recepten.

Maar ook een cadeautje zo inpakken dat het uitpakken al als cadeau voelt, vinden Emilie en Nicky ontzettend leuk om te doen.

 

Wat is jullie biggest achievement geweest bij het ondernemen?

Er zijn vele brainstorm avondjes en wandelingen geweest voordat we echt het lef hadden om te gaan beginnen. Tijdens een van deze wandelingen vroeg Nicky: ”Hoeveel volgers zouden we in de eerste maand dan kunnen krijgen?” Emilie zei: “Nou als we in een maand 100 / 200 volgers hebben is dat al heel wat zonder advertisement en vele accounts gaan volgen in de hoop dat ze je terug gaan volgen.”

 

We hadden met elkaar afgesproken dat we voor elke 100 volgers een fles bubbels mochten opentrekken. Dat werd niet één fles in de eerste maand, maar elk een eigen fles op de eerste dag! Vol ongeloof en enthousiasme facetimden we elkaar bij de eerste 100 volgers toen we zondag 7 juni live gingen. Het enthousiasme bleef maar doorgaan en aan het einde van de dag eindigden we met 300+ volgers. Dit gaf enorm veel energie en bevestiging dat we een platform hadden opgericht waar een doelgroep ook echt op zit te wachten. Dat moment werd gevierd! (Tip: Bewaar je kurk van een speciaal moment. Schrijf de datum erop en maak een inkeping voor een (polaroid)foto van dat moment zoals je hieronder ziet.)

Wat is een gemiste kans geweest of jullie stomste fout bij het ondernemen?

We zijn net begonnen, veel gaat er nog op ons pad komen en de eerste stomme fout ook. Maar voor nu de stomste fout? Dat we hier niet eerder mee zijn begonnen ;) Veel mensen zeiden al langer hier moeten jullie wat mee doen, maar het bleef bij een passie/hobby. Dat we ons idee nu met z’n drieën tot werkelijkheid hebben gebracht is een feest. De rust tijdens de lockdown periode heeft ons ook echt de ruimte gegeven om dit samen te starten.

Wat is het allerleukste aan samen een bedrijf beginnen?

Samen bereik je meer dan alleen! Dit klinkt als een cliché, maar is echt zo. Met z’n drieën zijn we echt een TEAM. Creatief zijn we alle drie, maar Nicky is echt dé creatieve motor die continue aan staat en het perfecte plaatje/ concept in haar hoofd helemaal kan uittekenen en uitwerken. Urenlang kan zijn struinen in winkels, online en offline, om die perfecte bordjes te vinden die matchen bij de servetten en het totaal concept. Mathijs is onze kok en maakt de heerlijkste recepten passend bij de avond. Liefde in de keuken zorgt voor een glimlach aan tafel! Daarnaast zorgt hij ervoor dat we realistisch blijven nadenken en logistiek alles goed verloopt. Tot slot maakt Emilie met haar creativiteit en foto skills het team compleet. Zij zorgt ervoor dat het perfecte plaatje ook perfect wordt vastgelegd, de templates worden vormgegeven en focust zich op marketing/sales.

 

Alle drie dus ons eigen expertise maar altijd in overleg met elkaar. Zonder met elkaar te kunnen sparren zouden we alle drie niet kunnen doen wat we nu doen. We verzamelen spullen, de contentkalender wordt gevuld en we groeien elke dag. Al deze kleine stapjes samen vormen een grote stap waar we alle drie enorm veel energie van krijgen. We doen dit allemaal dus naast onze studie / baan, maar wanneer je dit op de juiste manier inplant en ervan blijft genieten kost het geen energie maar geeft het energie.

 

We zouden ook nooit een tafel puur dekken voor de foto, maar zoeken hier altijd een gelegenheid voor of nodigen mensen uit om mee te komen genieten. Hierdoor creëer je ook een gevoel in je foto’s dat je heel graag wilt aanschuiven.

 

 

En wat zijn de dingen waar jullie tegenaan lopen?

Alle drie hebben we ook een druk, gezellig en vol leven, dus soms is het even passen en meten. Daarnaast moet je in het begin ook alle drie even je plek vinden in het team. We kunnen wel alle drie opzoek gaan naar dat ene recept, maar juist door ons allemaal te richten op onze eigen expertise vullen we elkaar aan en kunnen we die concepten zo compleet uitwerken. We zijn ook in het begin echt aan tafel gaan zitten om op te schrijven wie wat gaat doen en wilt doen. Dat laatste is misschien wel het belangrijkste.

4.jpg

Zouden jullie het anderen aanraden om samen een bedrijf te beginnen?

Het verschilt per dienst of product, maar we geloven wel heilig in het principe samen komen je verder dan alleen. Zeker als je verschillende type mensen met verschillende expertise bij elkaar zet. Dit vult elkaar aan en prikkelt elkaar. Wel moet je connectie/ vriendschap stevig in zijn schoenen staan. Je moet elkaar kunnen complimenteren, dat is gemakkelijk. Maar als je samenwerkt, moet je elkaar ook kritisch kunnen aanspreken, soms wat lastiger.

 

Wie is jullie grootste voorbeeld en waarom?

Om uniek te zijn moet je het denk ik echt zelf doen. Droom: dat wij een voorbeeld kunnen zijn voor anderen, die nét dat beetje creativiteit soms missen.

 

Wat is jullie secret to success voor het ondernemen naast een (fulltime) baan?

We hebben twee verschillende apps; brainstorm en algemeen. De vrije brainstorm kan natuurlijk continue doorgaan en onze creatieve motor Nicky komt ook elke dag weer met te gekke ideeën of Mathijs met nieuwe recepten. Maar het is belangrijk om ook echt afspraken met elkaar in te plannen en focusmomenten te creëren. Het continue er even snel naast doen houd je niet op de langer termijn vol. We plannen onze content dagen dan ook ver van tevoren in, werken vooruit zodat we er niet dagelijks mee bezig zijn en gaan efficiënt aan de slag.

 

Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

 “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”  (Pippi Langkous)

Gewoon gaan doen dus! En voor al die andere tips om je opening van je bedrijf, sales diner en bedankjes net dat beetje leuker te maken kan je het beste gewoon een kijkje nemen op Mr. & Mrs. Napkin. Beelden zeggen meer dan woorden ;)

3.jpg
bottom of page