top of page

Noor

Netwerk Marketeer

Noor.jpg

Noor (26) is part-time logopediste en heeft daarnaast een extra inkomstenstroom als netwerk marketeer. Een vrij nieuwe vorm van ondernemen die ook heel geschikt is als Side Hustle. In dit interview verteld ze je er alles over! Lees je mee? 

Nooor.jpg

Ben jij het type Side Hustler die een hobby had wat is uitgegroeid tot een onderneming of heb jij altijd ondernemer willen worden en heb je daar later een product of dienst bij gezocht?

 

Mijn droom was altijd al om een eigen onderneming op te starten, maar nooit had ik genoeg zelfvertrouwen om dit daadwerkelijk te gaan doen. Daarnaast had ik niet een specifieke passie of hobby die ik kon omzetten naar een onderneming. Ik had eerlijk gezegd ook nog nooit hardop uitgesproken dat een onderneming opstarten een droom van mij was. Maar toen ik merkte dat het 9-5 leven als logopediste voor 40 uur in de week mij steeds meer tegen ging staan, wist ik dat er verandering moest komen. 

 

Toen der tijd kwam ik, alsof het zo moest zijn, in aanraking met netwerk marketing. Waarschijnlijk zul jij, net zoals ik had, wel denken ‘wat is netwerk marketing’? Ik zal het je uitleggen. Je kunt het businessmodel eigenlijk heel kort omschrijven: namelijk producten en diensten, door middel van zo weinig mogelijk tussenstappen, aanbieden aan de eindgebruiker, oftewel de klant. De werkzaamheden die daarbij passen zijn een combinatie van (digitale) marketing, sales, recruitment en coaching. Je kunt de merken waarmee je gaat samenwerken promoten en verkopen. Daarnaast kan je mensen inspireren om zelf ook een zelfstandig inkomen op te bouwen en hen te begeleiden in hun journey. 

Wat is jouw biggest achievement so far? 

Zelf was ik eerlijk gezegd niet iemand die zich veel bezig hield met uiterlijke verzorging en gezondheid. En eigenlijk al helemaal niet met social media, verkopen, recruitment. Maar ik ben wel iemand die altijd openstaat voor nieuwe uitdagingen, nooit uitgeleerd is en ook graag het beste in mijzelf naar boven haalt. Ik droomde van zelfstandigheid en een baan die mij zou betalen naar inzet. Mijn biggest achievement is dus eigenlijk gewoon dat ik ben begonnen, zonder enige kennis en ervaring. Dat ik uit die comfort zone ben durven stappen.. ook al kreeg ik genoeg negatieve reacties als ‘dat is toch een piramidespel?’ En ‘Weet je wel zeker dat je dat kunt naast een fulltime baan?’ Ik was echt een persoon die zich altijd aantrok wat anderen wel niet zouden denken over mij. Dat is die gedachten opzij heb kunnen zetten, en daar ben ik trots op. 

Noor.jpg

Wat is je grootste uitdaging bij het ondernemen? 

Mijn grootste uitdaging is het positief blijven en jezelf niet vergelijken met anderen. Ik ben erg ijverig en heb hoge verwachtingen van mijzelf, waardoor ik mijn eigen journey al snel ging vergelijken met anderen: ‘die persoon is nog maar een half jaar bezig en is al verder dan ikzelf ben, nu voelt het alsof ik faal’. Deze gedachte is zo moeilijk om te negeren maar het is natuurlijk niet meer dan logisch dat iedere persoon zijn eigen journey heeft.

Is er iets wat je achteraf anders had willen doen?

Goede vraag.. Ik moet zeggen dat ik mijn gehele journey heb gezien als een levensles. De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt op zowel persoonlijk als zakelijk vlak, had ik niet anders willen beleven. Maar wat ik wel adviseer is om direct al in de beginfase te werken aan jouw growth mindset. Dit heb ik te weinig gedaan in de beginfase waardoor ik pas na verloop van tijd écht ging geloven in mijn eigen kunnen. 

Wie is jouw grootste ondernemers-voorbeeld en waarom? 

Pfoe, lastige vraag. Ik heb niet maar één voorbeeld aangezien ik wordt geïnspireerd door meerdere personen binnen het business concept zelf. Dit zijn leiders die hun organisatie in meerdere landen hebben uitgebouwd, de vrijheid hebben om te gaan en staan waar ze willen en daarbij ook nog steeds zo ’humble’ zijn. Ik hoop dat wanneer ik de netwerk marketeer ben die ik wil worden en zodanig veel passieve  inkomsten genereer ik nog steeds zo behulpzaam en aardig ben en deze rijkdom deel met anderen die ik lief heb.

Nor.jpg

Wat is jouw secret to success voor ondernemen naast een (fulltime) baan? 

Consistentie, discipline en een duidelijke en sterke ‘WHY’ hebben. Je moet weten waarvoor je het doet.. Hoe ziet jouw perfecte levensstijl eruit en visualiseer dit. De journey is niet makkelijk en al helemaal niet naast een andere baan. Als je niet weet waarvoor je het doet zul je nooit de discipline hebben om consistent jouw werkzaamheden uit te voeren. Hoe leuk je jouw side hustle ook vindt.


Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

Never ever give up. Je weet nooit wanneer jouw hoogtepunt zal komen en door op te geven zul je er al helemaal niet komen. Ik heb een perfect plaatje wat hierbij past. Daarnaast: wees dankbaar voor wat je hebt terwijl je werkt voor wat je wilt!

Schermafbeelding 2021-03-01 om 08.13.18.
bottom of page