top of page

10 Side Hustle ideeën

Sommigen zullen beginnen met een Side Hustle omdat ze een heel goed idee hebben en niet perse omdat ze willen ondernemen. Ze zien een gat in de markt, iets waar ze zelf naar op zoek waren wat nog niet bestond, of ze bedenken een product wat écht iets gaat toevoegen aan iemand anders z'n leven. Anderen willen heel graag starten met ondernemen maar hebben nog 1 probleem. Ze hebben geen idee. Ben jij iemand die weet dat je wilt ondernemen maar nog niet weet met wat? Geen paniek. Hier vind je 10 Side Hustle ideeën waar je vandaag nog mee kan starten.
1. Team Coach

Ben jij een echte teamplayer en houd je van sporten? Wordt coach bij een leuk team! Op die manier ben je met een sport bezig die jou energie geeft én verdien je een leuk zakcentje.

2. Affiliate marketing

Misschien heb jij al een website met (veel) bezoekers, of wil je een website gaan maken. Via affiliate marketing kan je in dat geval een hoop geld verdienen! Hoe het werkt? Je promoot producten van een adverteerder en wanneer jouw bezoekers dit product kopen krijg jij een gedeelte hiervan. Simple as that! Online is er enorm veel informatie over dit onderwerp te vinden. Van alle ins & outs tot de beste tips & tricks én complete stappenplannen om het zelf te implementeren voor jouw website.

3. Boekhouden

Klinkt niet als de meest sexy Side Hustle maar je kan er flink wat mee verdienen. Ben jij betrouwbaar, analytisch en nauwkeurig? Dan kan dit zeker iets voor jou zijn! Veel ondernemers vinden het vreselijk om de boekhouding te doen en besteden het graag uit. Wanneer jij dit voor hen regelt kan je daar een leuk zakcentje aan overhouden.

4. Airbnb

Geld verdienen met niks doen klinkt goed toch? Dat kan. Verhuur je huis als je zelf een weekendje (of weekje) weg bent. Lees je wel even in en ken de regels, want met een boete ben je jouw winst gelijk weer kwijt. En dat wilt niemand natuurlijk.

5. Private Labeling

Heb jij een neus voor de nieuwste trends? Dan is private labeling misschien iets voor jou. Hierbij breng je een bestaand product op de markt maar dan onder jouw eigen naam. Eigenlijk creëer je dus concurrentie voor goed lopende producten. En wanneer je jouw item weet te onderscheiden door bijvoorbeeld net iets goedkoper, mooier of beter te zijn dan creëer je een gat in de markt!

6. Bijles geven

Heb jij een talenknobbel, ben je heel erg goed in wiskunde of haalde je vroeger tienen voor biologie? Ga bijles geven! Grote kans dat wanneer je heel goed in dit vak was vroeger, je het ook heel erg leuk vond. En wanneer je iets wat jij leuk vindt ook nog op een duidelijke en interessante manier kan overbrengen aan een ander kan je daar flink wat geld mee verdienen.

7. Meedoen aan onderzoeken

En dan bedoel ik niet perse medische onderzoeken waar risico’s aan verbonden zijn, maar onderzoeken waar ze jouw mening willen horen. Zoals bij testjes voor de universiteit of gesprekken in focus-groepen. Daar staat vaak een vergoeding tegenover en door dit regelmatig te doen kunnen die vergoedingen flink oplopen.

8. Proeflezen

Hou jij van lezen? Dan is dit de perfecte Side Hustle voor jou! Wanneer mensen namelijk een (lange) tekst moeten schrijven hebben ze er aan het einde meestal zo vaak naar gekeken dat ze de fouten niet meer zien. Dan is het dus fijn als iemand anders het eens doorleest. Dit kan jij aanbieden voor een vergoeding!

9. Chauffeur

De meeste mensen vinden het fijn om met hun eigen auto naar een feestje te gaan, maar willen ook graag wat drinken. Omdat dit niet samen gaat kunnen ze ervoor kiezen om een chauffeur in te huren die hen na afloop van het feestje terug rijdt. Heb jij een rijbewijs en vind je het ook nog eens leuk om te rijden? Dan kan dit wel eens iets voor jou zijn!

10. Ghostwriting

Kan jij goed schrijven? Wordt ghostwriter! Wat dat is? Als ghostwriter schrijf je artikelen die worden gepubliceerd onder iemand anders zijn of haar naam. Veel (bekende) mensen willen namelijk graag artikelen publiceren maar kunnen niet goed schrijven of hebben daar de tijd niet voor. Als ghostwriter schrijf jij het artikel voor hen in ruil voor een financiële vergoeding.

Zit hier een Side Hustle tussen waar jij mee gaat beginnen? Of hebben deze ideeën jou op een ander idee gebracht wat je als Side Hustle kan doen? Let me know! Ik vind het alleen maar leuk om dit soort dingen te horen.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page