top of page

10 Side Hustle ideeën waar je vandaag nog mee kan starten.

Bijgewerkt op: 22 mei 2020

Sommigen zullen beginnen met een Side Hustle omdat ze een heel goed idee hebben en niet perse omdat ze willen ondernemen. Ze zien een gat in de markt, iets waar ze zelf naar op zoek waren wat nog niet bestond, of ze bedenken een product wat écht iets gaat toevoegen aan iemand anders z'n leven. Anderen willen heel graag starten met ondernemen maar hebben nog 1 probleem. Ze hebben geen idee. Ben jij iemand die weet dat je wilt ondernemen maar nog niet weet met wat? Geen paniek. Hier vind je 10 Side Hustle ideeën waar je vandaag nog mee kan starten.
1) Bied online lessen aan

Spreek je vloeiend Engels, Spaans of Frans? Daar kan je flink wat mee verdienen! Bijvoorbeeld via het platform VIPKid waarbij je Engelse les geeft aan Chinese kinderen. Tikt lekker aan op de rekening én je helpt er een ander mee. Natuurlijk hoeft het niet bij taallessen te blijven. Op Skillshare kan je video's posten over allerlei onderwerpen. Ben jij heel goed in programmeren, kan je advies geven over een gezond eetpatroon of kan jij super mooi tekenen en wil je dat een ander leren? Neem een filmpje op en zet het online!


2) Verkoop een zelfgemaakt product

Zelfgemaakte armbandjes, tassen, kledingstukken, of schilderijen. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het verkopen. Hou jij van creatief bezig zijn? Maak er wat foto's van en knal het op Etsy. Wie weet hangt jouw kunst binnenkort ook bij iemand anders aan de muur.


3) Verkoop oude spullen

We zitten allemaal veel thuis in deze quarantaine-periode en dan heb je geen zin om continue tegen je eigen zooi aan te kijken. Tijd voor een grote opruimbeurt dus! En wat is nog leuker dan een opgeruimd huis? Geld krijgen voor de spullen die je weg doet. Maak foto's en post het op Marktplaats (of voor kleding op United Wardrobe of Vinted). Als je er een beetje handig in wordt kan je op den duur misschien ook oude spullen van anderen verkopen. En als je het spelletje helemaal goed doorhebt koop je spullen in (bij bijvoorbeeld kringloopwinkels), maak je er een mooi fotootje van en verkoop je het voor een hoger bedrag door.


4) Start een podcast

Klets jij de oren van iedereens kop maar heb je er een hekel aan om jezelf op camera te zien (I know the feeling)? Begin dan een podcast. Klets een hele tijd in je eentje (als je veel te melden hebt) of nodig iemand uit en voer samen het gesprek. Met een beetje geluk en wat marketing kennis heb je binnen een korte periode veel luisteraars en kan je door middel van marketing aan extra inkomsten komen.


5) Bied diensten aan op Fiverr

Fiverr is een online marktplaats voor freelance diensten. Ben jij goed met illustrator, maak je mooiste foto's of tik jij makkelijk grappige teksten? Bied jouw skills dan aan op Fiverr.


6) Schrijf een e-book

Zoals je al eerder hebt gezien kan je jouw kennis delen via online video's of een podcast. Ben jij iemand die meer van het schrijven is dan van het praten? Dan kan je die kennis en inzichten natuurlijk ook opschrijven. Daar is geen uitgever voor nodig. Begin met het schrijven van een e-book dat je online kan verkopen.


7) Meld je aan bij Petbnb

Wel de lusten maar niet de lasten van een huisdier? Meld je aan bij Petbnb. Daar kan je honden uitlaten tegen een vergoeding. Je kan er dus mee knuffelen en lange wandelingen door het park mee maken. En als je klaar bent breng je hem gewoon weer terug naar zijn echte baasje. Dus de torenhoge kosten voor de dierenarts zijn dan weer niet voor jou.


8) Word Mystery Shopper

Wat is er leuker dan betaald krijgen om te shoppen? Niks. En jij kan het ook doen. Als Mystery Shopper bezoek je winkels en vul je na afloop enquetes in. Daar krijg je dan nog voor betaald ook! Dit kan onder andere bij De Onderzoeksfabriek.


9) Je huis/ auto verhuren

Staat jouw auto regelmatig niks te doen voor de deur? Verhuur je auto. Een ander kan hem vaak goed gebruiken en is nog bereid ervoor te betalen ook. En ben jij een nachtje uit logeren of op vakantie? Verhuur dan je huis. Let wel even op de regels voor het verhuren. Het zou zonde zijn als je na afloop een boete ontvangt en je volledige winst kwijt bent.


10) Koken

Ben jij een keukenprins(es) en vind je het leuk om dagen in de keuken te staan maar niet alles op te eten? Verkoop het! Maak taarten, verse broodjes of gezonde maaltijden en verkoop die.
Veel van deze ideeën zullen niet jouw allergrootste ambitie zijn, maar het helpt je wel om te starten met Side Hustelen. En terwijl je ondernemend bezig bent, komen er vanzelf weer nieuwe ideeën en kansen op jouw pad die misschien wél leiden tot jouw dream job. Trust the proces!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page