top of page

4 tips om makkelijker tijd vrij te maken voor jouw Side Hustle!

Hoe doe je dat, ondernemen naast je baan? En heb je nog wel vrije tijd? Twee veel gestelde vragen sinds ik ben begonnen met ondernemen naast mijn baan. Voor mij voelt het helemaal niet alsof ik geen vrije tijd meer heb. Het is namelijk maar net waar je tijd voor vrijmaakt. Een ander krijgt misschien nieuwe energie van een netflix serie kijken of een uur sporten. Ik krijg energie van ondernemen. Maar natuurlijk moet je er wel tijd voor vrijmaken. Hoe je dat doet deel ik hier met je.

1. Sta een uur eerder op

Heel simpel, maar op deze manier heb je iedere dag een uur langer de tijd en kan je dus dat uur volledig aan jouw business besteden. Bedenk voor jezelf wanneer je dit uur wilt inzetten. Voor mij werkt het heel goed om direct ’s ochtends vroeg aan de slag te gaan, maar misschien werk jij lekkerder in de avond. In dat geval kan je in de ochtend andere dingen doen (huishouden, sporten, of iets anders van jouw to-do list) zodat je ’s avonds aan jouw Side Hustle kan werken. Kijk wat voor jou werkt.

2. Plan tijd vrij in je agenda

Als je jouw tijd niet heel zorgvuldig plant dan is de dag voor je het weet voorbij en heb je niet gedaan wat je eigenlijk wilde doen. Daarom plan ik altijd blokken in mijn agenda waarin ik aan mijn Side Hustle werk. Zie het als een echte afspraak met jezelf. Als jij een werkafspraak hebt met iemand anders zeg je die niet zomaar af als je even geen zin hebt. Dus waarom zou je dat wel doen als je die afspraak met jezelf maakt?

3. Zorg dat je een doel hebt

Werken aan iets zonder doel werkt voor mij niet. Als ik namelijk niet weet waar ik het voor doe is de drive om er tijd voor vrij te maken veel lager. Daarom zorg ik dat ik altijd een doel voor ogen heb. En het leuke is, het hoeven helemaal niet hele grote doelen te zijn. Dat bepaal je namelijk helemaal zelf. Een nieuwe klant binnenhalen, 3 instagram posts vooruit plannen, een X bedrag aan omzet of een nieuw product lanceren. Het kan van alles zijn! Wel is het verstandig om zowel lange termijn als korte termijn doelen te stellen, waarbij de korte termijn doelen meer taken zijn die je moet uitvoeren om je lange termijn doel (bijvoorbeeld waar je over 1 jaar wilt zijn) te behalen.

4. Je hoeft niet alles zelf te doen

Door taken uit te besteden kan je heel veel tijd besparen. Dit geldt zowel voor privé taken als business taken. Denk aan boodschappen doen en het huis schoonmaken maar ook aan administratie en de visual branding voor je website. Allemaal dingen die heel veel tijd kosten, maar je ook gemakkelijk uit kan besteden. Als jij weet dat je de uren die je hier in steekt beter aan je business kan besteden dan zou ik je echt willen adviseren om dat te doen. Tuurlijk is het een investering, maar als jij ervan overtuigd bent dat je hierdoor meer winst gaat maken is dat zeker weten de moeite waard.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page