top of page

5 gouden acties

Als je een Side Hustle start heb je waarschijnlijk een to do lijst waar geen einde aan komt. Er zijn ook zoveel dingen die moeten gebeuren. Laatst hoorde ik over een stappenplan dat je helpt om van die hele lange to do lijst een lijst maakt met jouw 5 gouden acties. Op die manier hoef je namelijk niet meer op te zien tegen alle klusjes maar maak je van starten met jouw Side Hustle een inspirerend en efficiënt proces.

Stap 1: To do

Maak een to-do-list met alles wat je moet doen voor de start van je bedrijf.


Stap 2: Showstoppers

Maak onderscheid tussen wat echt nodig is en wat niet per se nodig is. Zet de belangrijkste dingen bovenaan of markeer ze.


Stap 3: Not to do

Welke dingen doe je voorlopig niet? Denk ook aan privé taken of dingen die je in loondienst doet. Zo maak je echt tijd vrij voor jouw bedrijf.


Stap 4: Energieboost

Richt je blik weer even op de to-do-lijst. Waar heb je echt zin in? Waar word je blij van? Maak een top 10 van ‘geweldig’ naar ‘wel aardig’.


Stap 5: Je beste 5 acties

Maak nu een top 3 met taken die echt heel belangrijk zijn (de showstoppers uit stap 2) en voeg daar 2 energieboost-acties aan toe die ook redelijk hoog scoren in prioriteit. Daar start je vervolgens mee.


Stap 6: Belangrijkste eerst

Richt nu al je aandacht op het punt dat bovenaan staat. Afgevinkt? Ga dan pas door naar nummer 2 (en nu niet stiekem nummer 6 op de lijst gaan doen omdat je dat zo leuk vindt).


Stap 7: Check en herhaal

Allemaal afgevinkt? Kijk of je inschatting klopte en begin weer bij stap 1 met de volgende 5 acties.


Bron: Startup Now - Rabobank


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page