top of page

5 Tips om super efficiënt vanuit huis te werken, zodat je genoeg tijd hebt voor jouw Side Hustle

Grote kans dat jij nu ook regelmatig thuis werkt. Voor de een is het de hemel, voor de ander komt het in de buurt van de hel. You love it or hate it zullen we maar zeggen. Wat wel een voordeel is, is dat je hoogstwaarschijnlijk meer tijd hebt voor jouw Side Hustle. Je hebt namelijk geen reistijd meer en ook de borrels met collega’s zijn er tijdelijk niet. Benieuwd hoe je jouw thuiswerkdag zo efficiënt mogelijk indeelt zodat er tijd overblijft voor jouw business? Lees snel verder!
1. Sta vroeg op

Klinkt verleidelijk om de wekker iets later te zetten als je geen reistijd hebt maar het is juist heel goed om vroeg op te staan! Gebruik je extra tijd om te sporten, te mediteren, lekker de krant te lezen en een kop koffie te drinken.

2. Doe wat je normaal ook doet

Trek een leuke outfit aan en je voelt je gelijk al een stuk energieker, trust me. Van de hele dag in je pyjama rondhangen is nog nooit iemand super productief geworden. Wanneer je jouw normale ochtend routine volgt en je dus ook aankleed en een ontbijtje maakt programmeer je jouw mind al voor een werkdag.

3. Maak een werkplek

Vanuit bed werken klinkt heel lekker relaxed maar maakt je niet productief. Zorg dus dat je echt een aparte werkplek creëert. Het liefst een bureau in een aparte ruimte, maar als je dat niet hebt kan je ook aan de eettafel gaan zitten. Zolang je maar niet onderuitgezakt hangt.

4. Zorg voor pauzes

Op kantoor werk je ook niet de hele dag aan een stuk door maar zal je regelmatig een praatje maken met een collega of een wandelingetje maken naar het koffiezetapparaat. Zorg dus dat je dat thuis ook doet! Zelf werk ik het meest efficiënt in blokken van een half uur. Ik zet dan een timer en ga 30 minuten lang geconcentreerd aan één taak werken, en als de wekker gaat sta ik op en neem ik een break van 5 minuten (vooruit, soms worden dat er 10). Je kan namelijk niet non-stop productief zijn.

5. Zorg dat je de werkdag afsluit

Als je klaar bent met je werkdag zorg dat je dan ook echt je computer afsluit en je spullen opbergt zodat je er ’s avonds niet nog naar kijkt. Als het uit je zicht is zorgt dat voor rust in je hoofd en kan je aan andere dingen denken. Zoals jouw Side Hustle.

Hoe bevalt het thuiswerken jou? En heb jij nog goede tips voor thuiswerkende Side Hustlers? Let me know!


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page