top of page

De grootste reden waarom start-ups slagen

Tal van factoren hebben invloed op het laten slagen of falen van een start-up. Toch hoop iedereen natuurlijk dat zijn of haar start-up een succes wordt. Het kost tenslotte veel tijd, energie en in sommige gevallen ook nog geld dus als je er geen vertrouwen in hebt begin je er niet aan. Maar welke factoren hebben invloed op dit resultaat en wat is het allerbelangrijkste?





Bill Gross, founder van Idealab, wilde dat ook wel weten en besloot het uit te zoeken. Hij heeft met zijn bedrijf Idealab meer dan 100 bedrijven opgericht in de afgelopen 20 jaar. De man weet dus waar hij over praat als het gaat het opzetten van een onderneming. En hij kwam tot een interessante bevinding. In totaal heeft hij 200 bedrijven geanalyseerd en beoordeeld op de factoren Idea, Team, Business Model, Funding en Timing.


Wat blijkt? Timing is het allerbelangrijkste. Je moet namelijk niet zo vroeg zijn dat je jouw product of dienst aan de hele wereld moet uitleggen, maar ook niet zo laat dat je al heel veel concurrenten hebt. Op de tweede plek kwam Team en pas op de derde plek Idea. Denken we allemaal dus te moeten wachten op dat geniale idee, maar dat idee is minder belangrijk dan de timing.


Kijk zijn inspirerende TED talk om te zien waarom volgens hem de timing van onder andere Uber en Airbnb deze bedrijven zo succesvol heeft gemaakt!


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page