top of page

Doelen opstellen voor 2021

Voordat je begint met jouw voornemens voor 2021 formuleren is het heel erg belangrijk om te weten waar je naartoe wilt. Wat is jouw doel? Zelf doe ik dat door middel van mezelf de vraag te stellen hoe ik graag wil dat mijn leven er over 1 jaar uit ziet. En over 5 jaar. En over 10 jaar. Als je dat helder hebt, is het makkelijk om kleine stapjes richting jouw doel te zetten.

Nu kan ik me voorstellen dat het een beetje overweldigend is deze vraag. Maar schrijf eens op hoe je jouw dagen het liefst besteed. Werk je in loondienst, ben je fulltime ondernemer of heb je een Side Hustle? Wat doe je in je vrije tijd? Hoe ziet jouw privé situatie eruit? Als je precies weet hoe jouw ideale leven eruit ziet is het veel makkelijker om daar naartoe te gaan werken. En ook jouw Side Hustle gaat hier een grote rol in spelen. Bedenk hierbij ook dat je een Side Hustle in je leven moet laten passen. Als je al het andere prioriteit geeft, gaat het niet werken. Je moet het echt willen.


Daarnaast is het heel belangrijk om te bedenken wat jouw Side Hustle voor jou gaat betekenen. Wat gaat het je brengen in jouw leven? Wil je extra geld voor een korte termijn doel (zoals het afbetalen van een lening of het aanschaffen van iets duurs) of wil je een langdurige, vaste inkomstenbron creëren die verschil maakt voor jouw kwaliteit van leven. Of wil je misschien je huidige baan vervangen?


Schrijf het dus allemaal uit op papier. Vervolgens kan je het, als je dat wilt, ook nog visueel maken. Zelf gebruik ik hier graag Pinterest borden voor, maar je kan natuurlijk ook afbeeldingen uit tijdschriften gebruiken en echt aan het knippen en plakken gaan. Zo kan je helemaal visueel maken hoe jouw ideale leven eruit ziet en hoe een Side Hustle daar aan gaat bijdragen. Dit helpt ook als het gaat om motivatie. Door dit helemaal uit te werken weet je namelijk waar je het voor doet als je even in een dipje zit.


Op deze manier krijg je voor jezelf helder welke doelen jou verder gaan helpen, en wat dus jouw voornemens voor 2021 zouden moeten zijn. Laat je me weten wat eruit komt?


bottom of page