top of page

Door déze 4 dingen te doen word jij een succesvolle ondernemer

Hoe kan het toch dat sommige mensen overal succesvol in zijn en het bij anderen niet lijkt te lukken? Persoonlijk denk ik dat dit deels met geluk en timing te maken heeft, maar een heel groot deel ligt ook aan het gedrag van deze personen. Benieuwd wat succesvolle ondernemers gemeenschappelijk hebben? Lees mee!
1. Ze stellen vragen

Ondernemers zijn nieuwsgierig. Ze willen graag dingen begrijpen én nieuwe dingen leren. En om dat te doen moet je vragen stellen. Je hebt hem waarschijnlijk al eens vaker gehoord maar er zijn geen domme vragen. Dus de volgende keer dat je iets niet snapt: hup, die schaamte opzij en gewoon vragen!

2. Ze blijven leren

Aansluitend op de vorige les: ondernemers blijven leren. Dat kan door het volgen van lessen, cursussen, workshops en webinars om hun kennis te verbreden én te verdiepen. Maar ook door met andere ondernemers af te spreken en te vragen hoe die om zouden gaan met de struggles waar zij tegenaan lopen.

3. Ze zien falen niet als iets negatiefs

Falen is iets waar een enorme negatieve lading aan hangt. Maar echt falen bestaat niet. Tuurlijk kan iets niet uitpakken zoals je had gehoopt, maar dat is dan eerder een leermoment. Niemand kan alles in een keer goed doen. Het opzetten van een bedrijf gaat altijd met vallen en opstaan.

4. Ze luisteren naar iedereen, maar filteren waar ze wat mee doen.

Iedereen heeft altijd een mening. Sommigen zullen heel enthousiast zijn over jouw bedrijf, maar er zullen ook mensen zijn die juist heel negatief zijn. Dat mag ook. Maar het is heel belangrijk om zelf te bepalen naar wie jij luistert. Succesvolle ondernemers luisteren vaak heel goed. Maar ze bepalen ook wie de mensen zijn waarbij ze waarde hechten aan hun mening, en daar doen ze wat mee. De rest laten ze voor wat het is, je kan nu eenmaal niet iedereen tevreden houden.

Welke van deze eigenschappen herken jij bij jezelf en welke wil je nog aan werken?


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page