top of page

Een Side Hustle beginnen met 0 euro startkapitaal. Het kan!

Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze graag willen beginnen met ondernemen en dat ze heel veel ideeën hebben maar dat ze geen geld hebben. Vol verbazing vraag ik me dan af waarom dit ze tegen houdt. Je hebt namelijk helemaal niet perse geld nodig om te starten met jouw Side Hustle. Hoe je dat doet?
Geloof het of niet: it’s all mindset. Als jij geld als enige reden ziet waarom je niet kan starten met jouw Side Hustle dan houd je jezelf voor de gek. Apple, Disney en Google zijn allemaal begonnen met (bijna) geen budget door een hobbyist in een garage. En we weten allemaal hoe dat zich heeft ontwikkeld! Daarom deel ik hier drie tips om jouw Side Hustle te starten met (bijna) geen startkapitaal.

1. Doe het samen

Je kan nooit overal goed in zijn, dat is namelijk niemand. Daarom heb je hulp nodig. Bedenk goed van tevoren wat jij nodig hebt om jouw Side Hustle te starten. Is dat kennis of expertise? Of zijn dat misschien bepaalde apparaten of programma’s? Zoek in je netwerk naar mensen met wie je samen een team kan vormen zodat je elkaar aanvult op de benodigde resources. Een win-win én kost je geen cent.

2. Creëer eerst vraag voordat je met een aanbod komt

Bij het starten van een bedrijf wordt er meestal ontzettend veel tijd besteed aan het bedenken van het product, het product ontwikkelen en dan pas besteden ze tijd aan het verkopen van het product. Maar wat nou als je andersom denkt? Neem nu als voorbeeld dat je graag t-shirts met een opdruk wilt verkopen. Dan kan je die digitaal ontwerpen, laten zien aan al jouw vrienden en familie, een brand bouwen op social media en mensen de mogelijkheid geven om een pre-order te plaatsen. Pas als je pre-orders hebt laat je het product echt maken, waardoor je geen investeringskosten hebt.

3. Dream big, start small

Ik ben een enorme voorstander van groots dromen en weet zeker dat je echt alles kan bereiken wat je wilt. Alleen dat kan niet vanaf het eerste moment. Ieder bedrijf is ooit als een idee begonnen. Begin klein. Wil jij bijvoorbeeld oldtimers gaan opknappen en verkopen? Begin dan eens met een Instagram kanaal over oldtimers waarin je mensen informeert en ook gelijk interesse creëert. Of wil je een bakkerij? Begin dan eens met taarten voor jezelf te bakken, en dan voor je vrienden, en dan voor de vrienden van je vrienden.

Een bedrijf starten kost tijd, en je moet het die tijd ook gunnen. Investeer dus niet al je spaargeld in dat ene idee en zeg ook niet meteen je baan op wanneer je jouw eerste euro hebt verdiend. Dat zorgt alleen maar voor heel veel pressure. En het leuke aan een Side Hustle is juist dat je die pressure niet hebt.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page