top of page

Gegarandeerd jouw doel behalen aan de hand van deze 5 stappen

Doelen blijven in veel gevallen alleen dromen. Meestal blijft het bij gedachtes en een ideaalbeeld. Maar wist je dat je aan de hand van 5 stappen jouw doel sowieso gaat behalen? Lees mee!1. Maak een specifiek lange termijn doel

Waar wil jij over 1 jaar staan? En over 5 jaar? En over 10 jaar? Hoe helderder je dit op jouw netvlies hebt, hoe beter je weet waar je naartoe wilt. Een coachings praktijk met 10 klanten per dag? Een webshop met meer dan 1000 orders per week? Een blog met 100.000 bezoekers per maand? Dream big.


2. Deel het grote doel op in kleine stukjes

Klinkt nogal beangstigend van die grote doelen. Als je alleen aan het grotere doel denkt kan het lijken alsof er zo enorm veel moet gebeuren dat je niet weet waar je moet beginnen. Met als gevolg dat je dus maar helemaal niks doet. Herkenbaar? Deel het doel op in kleinere stukjes. Stel dat jouw doel is om een blog te hebben met 100.000 bezoekers per maand, begin dan eens met het delen van jouw blog met je eigen vrienden en familie. Of stel als stapje dat je elke week 3 artikelen wilt schrijven om meer bezoekers te trekken. Of ga je 1 middag verdiepen in SEO. Deze doelen zijn namelijk stukken makkelijker te behalen en minder eng om aan te beginnen.


3. Bepaal welke middelen je nodig hebt om je doel te bereiken

Deze stap is eigenlijk niks meer dan een boodschappenlijst. Wat heb jij nodig om jouw doel te kunnen bereiken? Bepaalde producten, alleen een website of meer kennis? Schrijf erbij op wat voor termijn het haalbaar is om dit te hebben en hoeveel het je gaat kosten.


4. Wees consistent

Deze stap gaat eigenlijk verder op stap 2. Je kan beter consistent kleine taken doen dan 1 keer in de zoveel tijd een enorme berg werk verzetten. Zorg dus dat je jouw grote lange termijn doel in kleine stukjes opdeelt en die consequent doet. Bijvoorbeeld elke dag 30 minuten schrijven, of 3 keer in de week een uurtje werken aan je side hustle. Op die manier is de kans veel groter dat je er plezier in blijft houden en dat het een succes gaat worden.


5. Vier je overwinningen (groot én klein)

Tenslotte een hele belangrijke: vier je overwinningen. Website live? Eerste klant binnengehaald? Nieuw product gelanceerd? Vier het! You are doing a great job. En dat mag gevierd worden!
Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page