top of page

Heb je moeite om geld te investeren in jouw Side Hustle? Read this!

Het hoeft niet maar in de meeste gevallen is het wel nodig om een (flink) bedrag te investeren bij het starten van een bedrijf. Hoe jammer het ook is, er moeten kosten gemaakt worden voordat het wat kan gaan opbrengen. Dat hoort nu eenmaal bij het ondernemerschap. Maar weet jij dat je met een simpel trucje helemaal geen naar gevoel meer hoeft te hebben als jij een smak geld uitgeeft aan je bedrijf? Let op!
Hobby’s kosten nu eenmaal geld. Je vind het niet raar om contributie te betalen voor de sportclub, een kaartje te kopen voor de bioscoop of geld te besteden aan een leuke cursus. Wat nou als je jouw Side Hustle ook als een hobby gaat zien? Dan wordt het opeens een stuk minder erg om hier geld aan uit te geven.

Zelf doe ik dat als volgt. Ik heb verschillende spaardoelen bij mijn lopende rekening (ING). Dit kan je zien als een soort spaarrekeningen. Doelen waar ik voor spaar zijn vakanties, kleding en interieur, leuke uitjes en natuurlijk voor de toekomst. Maar er is ook een spaardoelen met als naam ‘Business’ en iedere maand spaar ik daar geld op. Ik zie het als een potje voor mijn hobby. Want als ik geld nodig heb voor een investering in mijn bedrijf en het moet van de lopende rekening of van de echte spaarrekening doet dat pijn. En dan kan ik er heel lang over nadenken voordat ik een beslissing maak. Maar zonder enig probleem gebruik ik geld van de Business spaarrekening om investeringen te doen voor mijn bedrijf. Dat maakt het een stuk makkelijker en vooral heel veel leuker om te investeren, en dat gun ik jou ook!

Heb jij ook moeite met investeren in je bedrijf?

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page