top of page

Hoe je een goed idee bedenkt.

Bijgewerkt op: 7 mei 2020

Wil je graag een Side Hustle maar kom je maar niet op een goed idee? Of ben jij een type dat honderden ideeën heeft maar niet weet hoe je een verdienmodel kan koppelen aan dat idee zodat het je ook echt winst gaat opleveren? Maak je geen zorgen, met deze simpele tips kom je binnen no-time op een leuk én winstgevend idee voor jouw Side Hustle.


Hobby's hebben we vaak genoeg. Tekenen, reizen, lezen, yoga, schrijven of koken. En er is maar een klein verschil tussen een hobby en een Side Hustle. Dat is dat een hobby je in de meeste gevallen geld kost, terwijl een Side Hustle geld oplevert. En wie wilt dat nou niet! Mocht je het toch nog lastig vinden om een goed idee te bedenken, geen paniek. Side Hustle School heeft namelijk een stappenplan waar jouw idee aan moet voldoen om te zorgen dat het een goede Side Hustle wordt. Het hoeft aan slechts drie voorwaarden te voldoen.


1) Het moet uitvoerbaar zijn

"Je doel is om in korte tijd een project op te starten waarmee je geld verdient buiten je gewone baan om. Een uitvoerbaar idee is een idee dat je om kunt zetten in werkelijkheid door gebruik te maken van de vaardigheden, de tijd en de middelen die je al hebt". Denk dus aan unieke eigenschappen waar jij goed in bent, waar je interesse ligt én waar je direct mee kunt beginnen. Dus niet koken als jouw keuken uit 1 gaspit bestaat en ook niet reizen als je vliegangst hebt. Maak een lijstje van dingen waar je vandaag nog mee kan beginnen.


2) Het moet winstgevend zijn

Side Hustles zijn ideeën waar je direct geld mee kan verdienen. Een Side Hustle gaat dus niet over ideeën waar enorme investeringen voor nodig zijn en die op den duur misschien flink geld gaan opleveren. Daarom moet je bedenken wie jouw ideale klant is en of diegene jouw product of dienst op dit moment zou kopen. Klanten moeten jouw product of dienst direct snappen. Ook daar heeft Side Hustle School een goede tip voor: "Als je het moeilijk vindt om het voornaamste voordeel van je concept in een paar zinnen uit te leggen, moet je er misschien nog maar eens over nadenken. Als het voornaamste voordeel onduidelijk is voor potentiële klanten, zul je niet veel van hen weten om te vormen tot betalende klanten".


3) Het moet overtuigend zijn

Deze laatste voorwaarde wil zeggen dat jouw idee zo overtuigend moet zijn dat je klanten geen nee kunnen zeggen. Dit heeft alles te maken met de wet van vraag en aanbod. "Soms heb je ideeën die er gewoon nog niet klaar voor zijn. dat geeft niets; je kunt ze voor later bewaren. Om succes te hebben, heb je het juiste idee op het juiste moment nodig".


Klaar? Brainstormen maar!


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page