top of page

Hoe je van 10% naar 95% slagingspercentage gaat

Wist je dat als jij een idee hebt er slechts 10% kans is dat dit idee gaat slagen? Maar niet getreurd. Met slechts 5 stappen kan je dit percentage omhoog krijgen naar 95%. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.Natuurlijk is een Side Hustle laten slagen anders voor iedereen. De een vindt zijn Side Hustle geslaagd bij een winst van 100 euro, een ander bij een winst van minimaal 10.000 euro. Of misschien wil jij wel helemaal geen geld verdienen maar wil je iets leren, en is jouw Side Hustle geslaagd op het moment dat je dat doet. Wat jouw doel ook is, de kans dat jouw Side Hustle gaat slagen kan je aanzienlijk vergroten bij het nemen van een paar kleine stappen. In het boek 'minder doen, meer bereiken' heeft Marc Lesser uitgezocht hoe je de kans op het behalen van een doel vergroot. 

Stap 1: Het idee

Het begint altijd met een idee. Als je alleen een idee hebt, is de kans dat je jouw doel bereikt al zo'n 10%. Nu zul je denken 'dat is nu net het probleem, dat idee'. Als jouw idee maar niet komt, lees dan eens andere artikelen op deze site. Je zal veel waardevolle tips vinden die jou helpen met een idee te komen.


Stap 2: Besluit het uit te voeren

Blij met je idee? Overtuigd dat het wat gaat worden? Mooi zo! Dan heb je zojuist besloten dat je het gaat uitvoeren. En wanneer je besluit om dit idee uit te voeren, is de kans al 40% dat het gaat slagen. Dat is nog eens een goed vooruitzicht!


Stap 3: Maak een planning

Bedenk wel dat met alleen het besluit om een idee uit te voeren je er nog lang niet bent. Maak je ook nog een (gedetailleerde) planning dan wordt de kans dat het idee slaagt al 50%. Kijk eens, je zit al op de helft.


Stap 4: Beloof het een ander

Tuurlijk doe je deze Side Hustle voor jezelf. Jij wilt graag een extra inkomstenbron, jij wilt graag je passie volgen en jij wilt graag ondernemen. Maar schroom niet om jouw idee aan anderen te vertellen. Als je iemand anders namelijk beloofd dit idee uit te voeren, is de kans van slagen 65%.


Stap 5: Maak afspraken

Wil je echt heel graag dat jouw plan slaagt? Maak dan specifieke voortgangsafspraken met de persoon aan wie je hebt beloofd het uit te voeren. Spreek bijvoorbeeld een datum af waarop jij je website af hebt en een maand waarin je jouw eerste factuur stuurt. Als je dat doet, is er 95% kans dat jij jouw doel bereikt en jouw Side Hustle gaat slagen. 


Waar wacht je nog op?


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page