top of page

Hoe jouw Side Hustle een Side Hustle blijft

Als ik ergens aan begin, dan ga ik daar ook vol enthousiasme voor. Mijn hoofd stroomt over van de ideeën en ik ben niet meer te stoppen. Enerzijds super fijn, omdat ik hierdoor wel doorzet en vaak dingen bereik. Anderzijds kan ik daardoor ook de focus op andere dingen compleet verliezen.


Om heel eerlijk te zijn gebeurde dat ook een beetje met The Side Hustle. Een website, sparring sessies, een instagram die razendsnel groeide én nog nieuwe concepten uitwerken zoals een cursus, een membership programma en een evenement. Je begrijpt dat dit niet lukt in de 10 uur per week die ik maximaal aan mijn Side Hustle kan en wil besteden. Ik heb namelijk ook nog een baan, een sociaal leven en wat tijd om te chillen nodig. Hoe ik dat dus nu aanpak?

Plannen, plannen, plannen

Door van tevoren een takenlijst te maken én een tijdsinschatting daaraan te koppelen kan je efficiënt zijn in de uren dat je aan je bedrijf werkt. Het liefst doe ik dit 1x per maand waarin ik de strategie uitdenk. Per week laat ik natuurlijk ook nog wat tijd vrij om last-minute dingen aan te pakken. Als ik niet scherp heb wat ik allemaal moet doen ben ik voor ik het weet een uur tijd verloren aan nutteloze dingen.

Stoppen met multitasken

Het klinkt zo lekker efficiënt om honderd dingen tegelijk te doen maar als je kijkt wat je na afloop nou echt bereikt hebt valt dat vaak vies tegen. Daarom ben ik een enorme voorstander van één ding tegelijk doen. Volle focus op dat ene taakje en ik weet zeker dat het heel veel sneller af is, én kwalitatief beter. Zelf zet ik vaak een alarm op 20 minuten en ga ik in die tijd alleen op die ene taak focussen. Heel vaak is het nog voor het alarm afgaat af, terwijl ik anders nooit zoiets in 20 minuten zou afronden (dankzij afleiders als instagram en Whatsapp).

Geduld

Een van mijn slechtste eigenschappen: geduld. Als ik iets bedenk en daar enthousiast over ben wil ik alles meteen doen. Heel fijn want daardoor pak ik wel door, maar soms moet ik ook accepteren dat niet alles á la minute kan. Good things take time zeggen ze wel eens. Iets wat ik moeilijk vind om te geloven (en om naar te handelen), maar wat ik wel moet leren als ik wil dat mijn Side Hustle een Side Hustle blijft.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw Side Hustle een Side Hustle blijft?

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page