top of page

Hoe jouw Side Hustle je beter maakt in je baan in loondienst.

Sinds ik een Side Hustle heb ben ik veel blijer met mijn baan in loondienst. Klinkt gek he? Laat het me uitleggen. Voorheen had ik altijd het gevoel dat ik iets miste. Een bepaalde vernieuwing, afwisseling en energie die ik heel graag in mijn werk wilde vinden maar wat niet echt lukte. Sinds ik een Side Hustle ben gestart heb ik veel meer variatie in mijn werkweek en daarmee brengt het mij heel veel plezier. Zowel in het ondernemen, als in mijn baan als merchandise planner.


Over het algemeen wordt er vaak gedacht dat het hebben van een Side Hustle ten koste gaat van de kwaliteit die je in jouw loondienstbaan steekt. Zoals je hierboven al las hoeft dat helemaal niet zo te zijn, en kan het je juist ook heel veel brengen. Wat dat allemaal is?

1. Je wordt commerciëler In loondienst is het nooit jouw eigen bedrijf en dat voelt heel anders dan wanneer dat wel zo is. Je zult je dus automatisch meer gaan richten op sales (of je het nou leuk vindt of niet) en daarmee commerciëler gaan denken.

2. Je wordt klantvriendelijker Bij een eigen bedrijf wil je (als het goed is) nooit dat een klant ontevreden is, en zal je er dus alles aan doen om hen blij te maken. Hierdoor ga je automatisch meer kijken naar de wensen van klanten en die blik gaat je ook helpen bij je baan in loondienst.

3. Je leert beter prioriteiten stellen Het hebben van een Side Hustle vraagt om een goede planning en sterk zijn in prioriteiten stellen. Wat is belangrijk en wat niet? En wat heeft haast en wat niet? Wanneer je dit goed kan inschatten gaat dit je bij alles in het leven helpen. Ook bij het stellen van prioriteiten bij je werk.

4. Je verbetert je communicatie Ieder bedrijf heeft zijn eigen cultuur en daarmee zijn manier van communiceren. Maar er zijn zo veel verschillende manieren van communiceren. Door het ondernemerschap kom je in contact met allemaal nieuwe en interessante mensen waar jij mee zult communiceren. Hier ga je altijd van leren, en wie weet neem je het mee in je manier van communiceren op het werk.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page