top of page

Hoe kom je aan genoeg zelfvertrouwen om te ondernemen?

Voordat ik begon met thesidehustle.nl had ik al minstens 3 jaar in gedachten dat ik wilde ondernemen. Honderden ideeën verder ben ik nu dan eindelijk gestart. Al die ideeën waren niet allemaal even uitvoerbaar of winstgevend, maar ze waren er wel. Toch begon ik nooit. Ik miste het zelfvertrouwen om het te gaan doen. Hoe ik dat zelfvertrouwen uiteindelijk gevonden heb?
1. Kijk waar je energie van krijgt Een Side Hustle doe je niet om de huur of je boodschappen van te betalen, daar heb je namelijk je baan in loondienst voor. Daarom moet je er echt voor zorgen dat het energie geeft in plaats van alleen maar energie kost. Waar ben jij zo enthousiast over dat je niet kan stoppen? Ga dat doen!


2. Zie het voor je

De naam, het verdienmodel, de ideale klant. De afgelopen jaren heb ik, zoals ik al zei, heel veel ideeën gehad voor het opzetten van een bedrijf. Toch zette ik nooit door en zag ik heel veel beren op de weg. Toen het idee van The Side Hustle kwam heb ik wél meteen doorgepakt. Wat het verschil maakte? Ik zag helemaal voor me hoe ik dit ging uitwerken.


3. Begin iets waar je trots op bent

Zelf vond ik het altijd heel spannend om het met mijn omgeving te delen als ik een nieuw idee had. Ik was bang dat anderen het stom vonden (I know, vreselijke reden...) maar als je iets begint waar je écht trots op bent is het een stuk minder spannend om te delen met jouw omgeving.


4. Praat erover en spreek je wensen uit

Met je vrienden, familie, collega's, de buren, wie dan ook. Als je het gesprek aan gaat, je wensen uitspreekt en open staat voor ideeën van anderen is de kans heel groot dat je vanzelf genoeg vertrouwen ontwikkeld om de stap te nemen en te starten met ondernemen.

Businessplannen, tot in detail uitgewerkte strategieën en een inschrijving bij de KVK komt later wel. Zolang je maar op jezelf vertrouwt en durft te beginnen. Waar wacht je nog op?

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page