top of page

Meekijken met... VanFrederiek

Leuk en aardig al die informatie en tips over het opzetten van je eigen bedrijf, maar hoe gaat dat nou in real-life? Omdat het ook wel eens fijn is om te weten hoe een ander dit doet houdt Frederiek bij hoe het nou écht is om een Side Hustle te starten. Ze praat jou om de week bij over alle ups en downs (en alles daar tussenin).Ook zonder symptomen kreeg ik last van corona. Ik heb er geen dokter of ziekenhuis voor hoeven zien, maar wel een inkomende oproep van mijn manager: mijn contract kan niet worden verlengd. Balen, natuurlijk, maar gelukkig heb ik geen hypotheek en/of drie kids die moeten eten. En even heel eerlijk, zo geweldig was die baan nou ook weer niet. 


Kortom, de ultieme kans om te doen wat ik al maanden wilde doen: voor mezelf beginnen als copywriter. Na het claimen van mijn domeinnaam, een telefonisch (corona-proof) gesprek met de KVK en de lancering van mijn half afgemaakte website, wilde ik toch wel graag beginnen. Maar helaas pindakaas, zo makkelijk gaat dat dus niet. Mijn mailbox was leeg. Is leeg.


Heel even verlangde ik terug naar mijn 9-tot-5-kantoorbaan. Waar ik ’s ochtends na een cappuccino begon met het afwerken van een volle opdrachtenlijst en mijn laptop aan het einde van de dag met een gerust hart dichtklapte. Waarna ik thuis een fles wijn open trok en me precies geen zorgen maakte over voldoende werk, belastingaangiften of pensioen spaarpotjes. 


Nog meer verlangde ik terug naar een salaris waar ik van kon leven. Ik kreeg ondertussen nachtmerries over getallen in het rood, een boze huis baas en klarna-rekeningen die onbetaald op de mat bleven liggen. Het werd me al snel duidelijk: ik moest een baan bemachtigen om mijn vaste lasten te kunnen coveren, en mijn copywrite-bedrijf werd omgedoopt tot ‘side hustle’. 


Met mijn side hustle kan ik doen en laten wat ik wil, hier kan ik mijn creativiteit in kwijt en laat ik mijn ondernemersdriften de vrije loop. Ik hoop natuurlijk dat het ooit geen side meer is en dat het mijn main inkomstenbron wordt. Maar tot die tijd praat ik je graag bij over de de ups en downs (en alles daar tussenin) van een side hustle.Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page