top of page

Meekijken met... VanFrederiek II

Bijgewerkt op: 29 mei 2020

Leuk en aardig al die informatie en tips over het opzetten van je eigen bedrijf, maar hoe gaat dat nou in real-life? Omdat het ook wel eens fijn is om te weten hoe een ander dit doet houdt Frederiek bij hoe het nou écht is om een Side Hustle te starten. Ze praat jou regelmatig bij over alle ups en downs (en alles daar tussenin).
Neem van mij aan: claim eerst die domeinnaam, daarna volgt de rest. Daar kwam ik bij de start van mijn side hustle een beetje te laat achter. Ik had net helemaal bedacht hoe ik mijn bedrijf wilde noemen, zelf een logo ontworpen met de Canva-app en aan mijn vrienden verteld hoe mijn ‘kindje’ ging heten. Maar hier zag ik iets heel belangrijks over het hoofd: de naam van mijn website. 


Toen ik me wilde inschrijven bij de KvK werd ik gelukkig net op tijd gewaarschuwd: eis eerst je domeinnaam op en schrijf je daarna pas in. Het bleek een terechte red flag: door de registratie in het Handelsregister wordt de naam namelijk openbaar. Anderen kunnen deze domeinnaam dan snel registreren en voor veel geld aan je verkopen. En veel geld heb ik niet, dus dan ben je ’m gewoon kwijt. 


Ik moest snel een domeinnaam verzinnen dus. Het leek mij logisch dat mijn bedrijfsnaam hetzelfde zou zijn als dat wat er na de ‘www.’ komt, maar dat was - helaas pindakaas - al bezet. Dus verzon ik nog tien andere opties. Ook bezet. Zat ik dan met mijn logo. Nog een reden om éérst een domeinnaam te kopen ...


Alles al bezet, wat doe je dan? De kapper in het dorp waar ik ben opgegroeid, had waarschijnlijk hetzelfde probleem. Deze familie gebruikte de achternaam als bedrijfsnaam, maar de website noemden ze watzitjehaargoed.nl. Vond ik goed bedacht. Maar zoiets ging voor mij niet op. 


Dus dan maar opnieuw brainstormen en aan de slag met voorzetsels, lidwoorden en gekke streepjes. Na wat puzzelen kreeg ik al snel wat nieuwe opties op papier die ook nog geclaimd konden worden. En hoe ik dan de beste koos? Een nachtje goed slapen en de eerste naam die in me opkwam, is het geworden. 


Nu ik een domeinnaam heb, wordt het tijd voor een gelikte website. Hoe ik dat ga fiksen vertel ik je graag de volgende keer. 

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page