top of page

Meekijken met... VanFrederiek III

Leuk en aardig al die informatie en tips over het opzetten van je eigen bedrijf, maar hoe gaat dat nou in real-life? Omdat het ook wel eens fijn is om te weten hoe een ander dit doet houdt Frederiek bij hoe het nou écht is om een Side Hustle te starten. Ze praat jou regelmatig bij over alle ups en downs (en alles daar tussenin).
De vorige keer vertelde ik over het zoeken én vinden van een domeinnaam. Dat kostte iets meer moeite en gedoe dan gedacht, maar met een beetje out of the box denken is het gelukt. Na het claimen van de naam van mijn website, werd het tijd om te bouwen. Iets waar ik bijzonder weinig zin in had, want technisch ben ik zeg maar helemaal niet. 


Gelukkig hielp broerlief mij uit de brand. Er zijn allerlei verschillende programma’s om een website mee te bouwen: Jimdo, Wix, Jouwweb en ga zo maar door. Wij kozen voor ‘Make’. Dat is redelijk eenvoudig in gebruik, al helemaal als je iemand inschakelt die ervaring heeft met het programma (lees: iemand die alles voor je regelt, omdat hij weet dat je nergens bent zonder hem). 


En dan kun je helemaal los. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Van drukke prints en veel beeldmateriaal, tot een rustige one-pager zonder foto’s. Wat werkt wel en wat werkt niet? Daar moest ik even over nadenken, maar mijn conclusie is: een duidelijke foto van jezelf, een stukje over wie je bent, een portfolio of cv, én een lijst met dingen die jij voor iemand kunt doen. 


Ik vond het ook belangrijk dat mijn website er goed en origineel uitziet. Dus ik wilde mooi beeldmateriaal gebruiken. Zelf ben ik niet echt goed in foto’s maken. Ik kom eigenlijk niet verder dan een foto van een zonsondergang met mijn iPhone 6, inclusief een scheve horizon en slecht licht. Als jij nou ook zo bent, is er gelukkig een goede oplossing. Er zijn namelijk websites (zoals pexels.com) waar je gratis foto’s van goede kwaliteit kunt downloaden. 


Zo was mijn website al vrij snel klaar voor actie. Ik knalde ’m online en verwachtte een volle mailbox. Dat viel tegen. Klanten krijg je (surprise, surprise) niet gratis bij een website. Hoe ik er wel eentje scoorde vertel ik de volgende keer! 


Benieuwd naar het eindresultaat? Dat zie je hier!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page