top of page

Online groeien

Een vraag die ik vaak krijg is hoe ik in relatief korte tijd aan heel veel Instagram volgers ben gekomen. En aangezien het mijn doel is om jullie zo goed mogelijk te helpen deel ik dat antwoord natuurlijk graag met je.

Niche

Het allerbelangrijkste is om te zorgen dat je een onderwerp hebt wat zo specifiek mogelijk is. Anders heb je namelijk veel te veel concurrentie. Ik wist zelf al heel lang dat ik graag iets wilde doen in de richting van ondernemerschap maar er zijn al talloze blogs over ondernemen. Door me helemaal te richten op de niche van Side Hustles lukt het me om uniek te zijn in een verzadigde markt. Dat trekt volgers aan.


Doelgroep

Bedenk voordat je gaat posten op welke kanalen je actief wilt zijn. Er zijn talloze opties om actief te zijn op social media: Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok en ga zo maar door. Als je veel volgers wilt is het belangrijk om te weten waar jouw doelgroep actief is. Zit jouw ideale klant vooral op LinkedIn of veel meer op Instagram? Zorg dan dat je zichtbaar bent op dat kanaal. Daarnaast heb ik zelf heel erg gekeken naar concurrenten en wat voor soort mensen mijn concurrenten volgen, want die mensen zouden mijn platform wellicht ook leuk vinden om te volgen. Af en toe kijk ik dus tussen de volgers van vergelijkbare platforms en ga ik daar wat mensen volgen, zodat ze mijn account voorbij zien komen en wellicht gaan terug volgen. Let wel op en ga niet klakkeloos heel veel mensen volgen, dat heeft het algoritme namelijk door en zo word je geblokkeerd.


Consistentie

Niks is irritanter dan soms heel veel nieuwe dingen voorbij zien komen en dan eindeloos moeten wachten op een nieuwe post. Mensen houden van consistentie en moeten jou heel regelmatig voorbij zien komen. Daarom is het belangrijk om consistent te posten als je online zichtbaar wilt zijn en veel volgers wilt hebben (en houden). Als je het lastig vindt om hier tijd voor te maken dan is het handig om vooruit te werken en een aantal posts in 1x te schrijven en in te plannen zodat je er later niet meer naar hoeft om te kijken.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page