5x leuke én leerzame podcasts

Op de fiets, terwijl je in de trein naar werk zit of tijdens het wandelen: een podcast luisteren kan overal en dat vind ik nou net het fijne eraan. Ik besteed mijn tijd nu eenmaal graag efficiënt, dus als ik naar werk ga ben ik helemaal blij als ik in die tijd ook nog wat kan leren. Ondertussen heb ik al heel wat kennis opgedaan door middel van het luisteren naar podcasts en een paar van die podcasts wil ik graag met jou delen. Dit keer een rijtje met allemaal podcasts van Nederlandse bodem.1. Vallen en opstaan

Ik kan nooit genoeg krijgen van ondernemersverhalen. Hoe hebben ze het gedaan? Wat waren hun stomste fouten? Wat waren de hoogtepunten in hun ondernemerschap? Hoe kwam het bedrijf tot stand? In de podcast Vallen en Opstaan hoor je het allemaal.


2. Flow met Marlou Volkering

Marlou heeft 3 bedrijven succesvol in de markt gezet en weet dus hoe het is om een bedrijf te laten groeien. In deze podcast verteld ze hoe je in je kracht kan staan en meer flow in jouw leven én jouw business kan ervaren. Vooral die combinatie is extra belangrijk wanneer jij een Side Hustle hebt. Met onder andere onderwerpen als groeien op Instagram, nee zeggen en investeringen.


3. 50 koffies

Eerlijk is eerlijk, in het begin moest ik even wennen aan een Vlaamse podcast. Maar de inhoud is zo waardevol dat ik het accent heel snel niet meer zo erg vond. Wat je dan hoort in deze serie? Nadia El Makhfi en Yana Smits die koffie drinken met topondernemers. Het leuke is dat de onderwerpen heel divers zijn: van finance tot creativiteit en van netwerken tot gezondheid. Alles wat bij ondernemerschap komt kijken komt aan bod!


4. Powercast van Harpers Bazaar

Miluska van 't Lam is hoofdredactrice van Harpers Bazaar en deelt in 20 minuten gesprekken over persoonlijke successen, briljante mislukkingen en de kracht van intuïtie. Ze gaat hiervoor in gesprek met leiders, creatieve denkers en ondernemers. Heel fijn dat deze podcasts kort en krachtig zijn, ideaal voor als je weinig tijd hebt.


5. New Female Leaders

Als afsluiter een podcast die helemaal op vrouwelijk leiderschap is gericht. Over impact maken en tegelijkertijd leiden vanuit jouw eigen waarden. Je hoort over barrières die andere ondernemers hebben overwonnen en hoe je vanuit je kern authentiek kan leiden. Heel waardevol voor Side Hustlers die ondernemen maar ook een (leidinggevende) functie hebben in loondienst.

Welke podcast ga jij als eerste luisteren?


Recente blogposts

Alles weergeven