top of page

Prioriteiten stellen

Met een baan in loondienst, een eigen bedrijf en een privé leven vol sociale activiteiten kunnen de dingen op je to do lijst flink oplopen. Vind jij het moeilijk om prioriteiten te stellen? Weet je nooit waar je moet beginnen? Raak je het overzicht ook wel eens kwijt in die ellendig lange to do list? Geen zorgen, daar is namelijk een heel makkelijk trucje voor en dat deel ik hier graag met jou!
1. Schrijf alle to do's op

Om te beginnen schrijf je alles op wat je nog moet gaan doen. Grote taken, kleine taken, belangrijke en onbelangrijke taken, dringende en totaal niet dringende taken, het maakt allemaal niks uit. Alles wat je nog moet doen schrijf je op de lijst


2. Categoriseren

Vervolgens ga je per taak beoordelen of het belangrijk is (of niet) en of het dringend is (of niet). Schrijf dit achter de to do. Vervolgens maak je drie to do lijsten: op de eerste lijst staan de taken die belangrijk én dringend zijn. Op de tweede lijst schrijf je alle taken die belangrijk óf dringend zijn. Tenslotte schrijf je op de derde lijst alle taken die niet belangrijk en niet dringend zijn.


3. Beginnen maar

Wanneer dit gedaan is, is het een kwestie van beginnen. Allereerst alle taken op het eerste (belangrijk en dringend) lijstje, vervolgens alle taken op het tweede (belangrijk of dringend) lijstje, en tenslotte het derde (niet belangrijk en niet dringend) lijstje. Easy as that!


bottom of page