top of page

Waarom Side Hustles de toekomst zijn.

Ondernemen is ‘in’. Iedereen doet het, iedereen wilt het. Mijn omgeving reageert dan ook enthousiast wanneer ik vertel over thesidehustle.nl.Wel vraagt mijn moeder die zich af hoe het kan dat zowel mijn broertje als ik ons zo aangetrokken voelen tot het ondernemerschap, terwijl mijn ouders dat zelf niet hebben. Van wie zouden we dat toch hebben? Ik besef me dat we het niet van onze ouders hebben, maar van onze generatiegenoten. Waar succesvol zijn vroeger betekende dat je een vast contract en een riant salaris had, zijn nu vrijheid en zelfstandigheid de pijlers van succes. Pijlers die horen bij ondernemerschap.

Toch ben ik er van overtuigd dat lang niet iedereen geschikt is om te ondernemen. Het vraagt namelijk ook om eigenschappen die niet iedereen bezit. Zo moet je tegen financiële onzekerheid kunnen. Dankzij mijn 36 uur in loondienst weet ik zeker dat ik volgende maand de huur en de boodschappen kan betalen, en dat maakt het ondernemen voor mij heel relaxt. Als ik dit niet zou hebben, is er een grote kans dat ik compleet dicht zou klappen en dat er niks van thesidehustle.nl zou terechtkomen. Fulltime ondernemen is dus lang niet geschikt voor iedereen. Een Side Hustle wel.

De komende jaren zal de shift van fulltime voor één bedrijf werken naar parttime werken en daarnaast ondernemen steeds groter worden. De focus zal steeds meer komen te liggen op individuele talenten en dromen, flexibele werktijden én werken op afstand . Een omgeving waar Side Hustles heel goed in passen.

Ik ben de laatste die zal zeggen dat het makkelijk is om een Side Hustle te hebben. Het is hard werken maar wat levert het veel op! Vanaf het eerste moment in energie, en later ook in geld. Toch moet je er ook voor inleveren. Vooral vrije tijd. Je moet ook leren. Leren plannen, efficiënt werken, prioriteiten herkennen, commercieel denken en strategieën uitzetten. Dat is niet altijd even makkelijk naast een baan in loondienst en een privé leven. Wat ik wel durf te zeggen is dat het je meer energie opleveren dan wat dan ook.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page