top of page

Waarom verveling je verder helpt.

Toen ik op de basisschool zat was de zomervakantie niet mijn favoriete periode. Je zal denken zij is gek, 6 weken vrij dat wil toch ieder kind? De eerste twee weken vond ik het inderdaad nog leuk. En op vakantie gaan was ook iets waar ik heel erg naar uitkeek. Maar die andere weken, waarop je thuis was en je niks te doen had, dat vond ik vreselijk. Jaloers keek ik wel eens naar mijn broertje die zich met honderd en een dingen kon vermaken. Eindeloos kon ik aan mijn ouders vragen wat ik dan kon doen maar alle ideeën waar ze mee kwamen vond ik stom. Ik verveelde me toen gewoon.


De mensen die mij nu kennen zullen dit verhaal totaal niet bij mij vinden passen gok ik zo. Nu verveel ik me namelijk eigenlijk bijna nooit. Ik bedenk meer ideeën om te doen dan dat ik tijd heb om ze uit te voeren. Toch mis ik soms die tijd van vroeger. Na zo’n periode van vervelen kwam er namelijk uiteindelijk wél altijd een creatief idee waar je dan enorm enthousiast van werd.

Nog steeds merk ik dat als ik een tijdje (tegenwoordig is dat vaak 1 of 2 dagen in plaats van 6 weken) weinig doe, de creativiteit weer flink toeneemt. En daarom is dat vervelen dus helemaal zo slecht nog niet. Sterker nog, ik zou willen dat ik me wat vaker zou vervelen. Het zou het creatieve denkproces namelijk best ten goede kunnen komen. En met een Side Hustle is wat extra creativiteit altijd welkom.

Naast dat vervelen het creatieve proces ten goede komt, heeft het nog meer voordelen. Je voelt je kalmer en gelukkiger, het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling (want je hebt tijd om te reflecteren) en je kunt je beter concentreren door minder prikkels en afleiding. Ook komt het uiteindelijk je zelfvertrouwen ten goede.


Dus mocht je je deze zomervakantie vervelen, maak je geen zorgen.

Good things for you (& your side hustle) are coming!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page