top of page

Wat je nodig hebt om te starten met jouw Side Hustle (en wat niet)

Bijgewerkt op: 6 mei 2020

Slechts twee dingen zijn absoluut noodzakelijk om te starten met jouw side hustle. Geen luxe kantoor, gloednieuwe macbook of jaren aan ervaring maar 2 elementen waar iedereen aan kan komen zonder ook maar een cent uit te geven. Chris Gillebeau beschrijft in zijn boek 'De Side Hustle' welke elementen dit zijn.

1. De juiste instelling

"Om precies te zijn moet je bereid zijn om te leren én te experimenteren. Zelfs als je een ervaren serie-hustler bent, zal een deel van wat je leert bij deze Side Hustle nieuw voor je zijn. Om optimaal van deze lessen te profiteren, moet je bereid zijn je geest open te stellen voor een andere manier van denken"


2. De bereidheid om in actie te komen

"Je zult er niet veel aan hebben als je alleen informatie over ondernemen leest. Je moet bereid zijn om dingen te gaan doen" 

Daarnaast zijn er een heleboel dingen waarvan veel mensen dénken dat ze die nodig hebben voor het starten van een Side Hustle maar wat absoluut niet zo is.


1. Je hebt niet veel geld nodig Sommige Side Hustles kan je zelfs opstarten zonder kapitaal, voor anderen heb je een klein bedrag nodig. Wat je in ieder geval niet hoeft te doen is nadenken over leningen en investeerders.


2. Je hebt niet veel tijd nodig

Met een half uur tot een uur per dag kom je al heel erg ver. Het is namelijk niet de bedoeling dat je harder gaat werken maar je moet slimmer gaan werken en daardoor een extra inkomensstroom genereren. Denk dus niet dat je zeeën van tijd nodig hebt. Één aflevering minder Netflixen of je boodschappen laten thuisbezorgen in plaats van zelf doen en je bent er al.


3. Je hebt geen master of gespecialiseerde opleiding nodig

Een Side Hustle is een onderneming over iets wat jouw interesse heeft, dus grote kans dat je al wel een en ander over het onderwerp weet. Daarnaast leer je bij de meeste masters hoe je als manager moet werken, maar bij jouw Side Hustle ben jij de baas.


4. Je hebt geen werknemers, assistenten of compagnons nodig

Zeker in het begin is hier geen sprake van. Gebruik je eigen vaardigheden en ontwikkel de vaardigheden waar je graag meer over wilt leren. Mensen aannemen kan altijd later nog.


5. Je hoeft geen ervaring te hebben in het starten van een bedrijf

Je hoeft geen ondernemer te zijn om te beginnen met ondernemen. Iedereen begint ergens, en een Side Hustle is dé ultieme manier om te kijken of ondernemen iets voor jou is, zonder hele grote risico's te lopen.
Deze tips komen uit het boek 'De Side Hustle' van Chris Gillebeau
Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page