top of page

Robin Seetz

De Spaarpodcast

Schermafbeelding 2020-10-13 om 07.22.51.

 

 

Robin (28) is oprichter van www.beleggingsstrategie.com én heeft een eigen podcast, namelijk De Spaarpodcast. Via deze kanalen is het zijn doel om financiële keuzes leuker en begrijpelijker te maken. En dat alles doet Robin naast een baan van 4 dagen in de week als Product Owner. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan snel verder! 

Schermafbeelding 2020-10-13 om 07.22.06.

Ben jij het type Side Hustler wat een hobby had die is uitgegroeid tot een onderneming of heb jij altijd ondernemer willen worden en heb je daar later een product of dienst bij gezocht?

Ik ben de hobbyist die nu een onderneming heeft. Ondernemer worden was nooit een doel voor mij, al vind ik de flexibiliteit en vanaf iedere locatie geld kunnen verdienen natuurlijk wel heel erg aantrekkelijk. 

Wat is jouw biggest achievement so far? 

Het lanceren van de spaarpodcast! Naast de website van de beleggingsstrategie heb ik namelijk ook een podcast gelanceerd en na het eerste seizoen heeft de podcast 12.500 luisteraars gehad. Daar ben ik wel trots op. 

Super leuk inderdaad! Wij hebben elkaar ook al gesproken tijdens een aflevering van de podcast. Dus een tip aan alle lezers: luister vooral naar de spaarpodcast! 

Schermafbeelding 2020-10-13 om 07.21.42.

Wat is je grootste uitdaging bij het ondernemen? 

Het zoeken naar de juiste balans. Ik werk 4 dagen in de week en om dan nog de tijd en energie te vinden om daarnaast te ondernemen is soms best een uitdaging. Het zijn namelijk heel veel leuke dingen die ik doe voor mijn Side Hustle maar er zijn ook altijd, zoals bij ieder bedrijf, minder leuke dingen die in die tijd moeten gebeuren. 

Is er iets wat je achteraf anders had willen doen? 

Mijn stomste fout is dat ik mij teveel heb gefocust op het onderwerp crowdfunding. Hier heb ik zelf veel geld mee verloren door fraude. Achteraf gezien ben ik hier te ver in doorgeslagen, zowel qua artikelen op de website als qua eigen investeringen. Achteraf had ik dat dus zeker anders aangepakt! 

 

Wie is jouw grootste ondernemers-voorbeeld en waarom? 

 

Ik laat me heel graag inspireren door de beste dingen van verschillende ondernemers. Op dit moment luister ik bijvoorbeeld met veel plezier naar Pat Flynn van Smart Passive Income. Vooral vanwege zijn aanpak van de podcast en blog vind ik hem interessant. Qua artikelen vond ik Mark Manson altijd een voorbeeld, zijn schrijfstijl is echt fantastisch.

 

Daarnaast heb ik nog een ondernemers-voorbeeld die je misschien niet zou verwachten! Ik kan genieten van de (Instagram)marketing van Joel Beukers. Hij heeft kwaliteiten waar ik veel van kan leren. Je hoeft namelijk niet de beste fitness coach op de inhoud te zijn om succesvol te worden binnen de fitness coaching.

 

Tot slot, is mijn goede vriendin Corona Meerman een voorbeeld op het gebied van ondernemen vanwege haar open blik op de wereld en goede tips. Iedere keer als ik met haar over mijn onderneming praat wil ik daarna direct uren aan het werk!

Schermafbeelding 2020-10-13 om 07.26.35.

Wat is jouw secret to success voor ondernemen naast een (fulltime) baan? 


Geduld! Ik heb veel te leren en zie dit dan ook echt als een lange termijn ervaring. Natuurlijk heb ik vaak de wens om sneller te goeien maar ik wil ook realistisch blijven en dan moet je geduld hebben. 


Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?
 

Ik heb drie tips die ik ooit gehad heb opgeschreven en die hangen op dit moment naast mij.

1) KISS - Keep it Stupid and Simple. Schrijf simpele teksten. Leg dingen simpel uit.

2) Zendergericht vs ontvanger gericht. Zend niet (alleen) wat je zelf denkt, maar luister vooral goed naar je ontvangers en pas je daarop aan.

3) Inspireren over informeren.Gezien ik over financiële onderwerpen schrijf en praat vind ik het belangrijk om goed onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat alles klopt. Natuurlijk moet dit zo zijn, maar je communicatie moet vooral niet te feitelijk worden.

bottom of page