top of page

Sanne de Groot 

Powered by Sanne & Sizzl 

sanne.jpg

 

 

Sanne (34) heeft naast haar baan in loondienst maar liefst twee Side Hustles. Ze zag zichzelf nooit als ondernemer maar dat tegendeel heeft ze zeker bewezen. Binnenkort stopt ze namelijk zelfs met haar baan in loondienst om zich fulltime op haar (nu nog) Side Hustles te kunnen focussen. Ik sprak haar over hoe ze dat doet én haar beste tips and trics deelt ze hier met jou. 

Schermafbeelding 2020-10-31 om 21.00.44.

Ben jij het type Side Hustler wat een hobby had die is uitgegroeid tot een onderneming of heb jij altijd ondernemer willen worden en heb je daar later een product of dienst bij gezocht?

Eigenlijk geen van beide. Ik heb altijd geroepen dat ondernemen niks voor mij zou zijn. Dat ik die drive niet heb. En heb er dus ook nooit maar een enkel moment aan gedacht dat ik ooit zou ondernemen. Totdat ik me keer op keer verveelde na een jaar in loondienst. Vorig jaar ging de knop om en ik ging uitzoeken wat ik met mijn leven wilde doen. Dat klinkt dramatischer dan het is, haha, maar ik wist dat ik meer in mijn mars had. Events vond ik altijd super gaaf om te organiseren, dus daar wilde ik iets mee doen. Alleen moest ik nog bedenken/uitzoeken wat voor soort events. En zo kwam ik uiteindelijk op het idee van SizzL, mijn datebedrijf. Het is speeddaten 2.0. Daten met een spelletje erbij om het minder awkward te maken. Ik ben zelf single en vind al die datingapps 3 keer niks, dus ik vond het tijd voor toffe offline events in plaats van de normale suffe speeddates.

Wat is jouw biggest achievement so far? 

2 maanden na mijn pilotevent stond ik al in de media met SizzL. Het balletje ging rollen en opeens stond ik in veel meer media! Dat was echt een dream come true.

Schermafbeelding 2020-10-31 om 21.01.34.

Wat is je grootste uitdaging bij het ondernemen? 

 

Ik vind dat je van fouten altijd kunt leren en je fouten niet voor niks maakt. Ik zou een volgende keer wat media betreft goed bedenken met welke intentie ze een interview doen. De Telegraaf kwam namelijk een keer filmen bij een Valentijnsdate event en ze hebben het filmpje helemaal niet leuk gemaakt. Ze stelden de daters hele ongemakkelijke vragen en dat vond ik onwijs jammer.

Is er iets wat je achteraf anders had willen doen? 

Op dit moment 2 bedrijven combineren met mijn baan in loondienst. Gelukkig stopt die baan over 2 maanden en kan ik fulltime ondernemen! Daar heb ik onwijs veel zin in.

 

Wie is jouw grootste ondernemers-voorbeeld en waarom? 

Dat is Charlotte van 't Wout. Door haar ben ik gaan geloven dat ik ook kon ondernemen. Zij is heel normaal en de manier hoe zij een kijkje in haar ondernemersleven geeft, maakte dat ik dacht: ik kan dat ook! Dus zij is echt mijn grote voorbeeld.

Schermafbeelding 2020-10-31 om 21.02.06.

Wat is jouw secret to success voor ondernemen naast een (fulltime) baan? 


Keuzes maken! Je kan niet alles tegelijk doen en je moet heel kieskeurig zijn en kijken wat het meeste impact gaat hebben wat je doet. Daarom ben ik uiteindelijk ook mijn productiviteitsbedrijf gestart. Om drukke mensen in te laten zien dat je je tijd beter kunt besteden en vooral dat je ook met weinig tijd je dromen en doelen kunt behalen.

 


Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

Het is niet echt een tip, meer een quote die ik heel sterk vind: "succesvolle mensen falen niet. Ze zien het als trial and error". Als je met die insteek onderneemt, blijft het een stuk leuker dan wanneer je je "falen" ook echt als falen ziet.

bottom of page