top of page

Sarah Meijer

Kunst van Saar

IMG_5630.JPG

 

 

Sarah (27) verkoopt naast haar werk als grafisch vormgever kunst onder de naam 'Kunst van Saar'. Toen ze tijdens de lockdown het tekenen weer ging oppakken zag ze een kans en inmiddels hangt ze al bij een heleboel mensen aan de muur. Daarnaast is vanaf vandaag (vrijdag 13 november) haar kunst te zien bij Tiny Gallery Tiny. Haar fouten, grote overwinningen en beste tips deelt ze hier met jou! 

be81b00a-ce2b-41e6-8ebe-aee3177b2139.JPG

Ben jij het type Side Hustler wat een hobby had die is uitgegroeid tot een onderneming of heb jij altijd ondernemer willen worden en heb je daar later een product of dienst bij gezocht?

Pfoe ik weet niet of ik een van de twee ben.. Wel meer de hobby kant op. Ik ben ondernemer omdat het zo uitkwam. Ik kijk/keek vaak naar banen, maar ik heb nog nooit een bedrijf of baan gevonden waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan. Toen door corona mijn grafische opdrachten tijdelijk stil kwamen te liggen ben ik begonnen met tekenen, dit deed ik niet vaak meer omdat ik tijdens mijn studie dit zoveel heb gedaan dat het voelde als een verplichting. Toen ik het weer opgepakt had kwamen er zoveel enthousiaste reacties dat ik het wel leuk vond om te kijken wat ik er allemaal nog meer mee kon. Et voila, Kunst van Saar was geboren.

Wat is jouw biggest achievement so far? 

Ik twijfel tussen toen mijn werk in de eerste winkel (Flowers & Powers Amsterdam) te koop was of de eerste gallery waar mijn werk vanaf vandaag hangt (Tiny Gallery Tiny), allemaal gaan kijken dus! Allebei stappen waardoor het ineens nog ‘echter’ is.

Schermafbeelding 2020-11-11 om 08.53.18.

Wat is je grootste uitdaging bij het ondernemen? 

 

De onzekerheid. De ene maand loopt het storm en is het werk bijna niet bij te benen. De maand daarop kan het weer zo zijn dat er niks binnenkomt. Hierin moet je dus een balans vinden tot je in de luxe positie komt dat mensen het prima vinden als ze een maand moeten wachten voordat je aan hun opdracht begint.

Is er iets wat je achteraf anders had willen doen?

 

Kunst van Saar, mijn side hustle, ben ik best recent mee begonnen. Omdat ik al in een aantal lastige situaties was gekomen met mijn andere eigen bedrijf heb ik dit met Kunst van Saar anders aangepakt. Meteen social media betrekken, je prijzen niet te laag inzetten en mensen (met trots!!) vertellen over wat je doet. Mijn leerpunten waren vooral zelfverzekerder ondernemen en groter denken.

 

Wie is jouw grootste ondernemers-voorbeeld en waarom? 

Op dit moment is Sophie Hospes mijn grootste ondernemers voorbeeld. Ik denk omdat alles wat ik bovenstaand heb genoemd onder mijn missers zo vanzelfsprekend lijkt bij haar. Het zelfvertrouwen spat er vanaf en het hele plaatje klopt.

Schermafbeelding 2020-11-11 om 08.53.42.

Wat is jouw secret to success voor ondernemen naast een (fulltime) baan? 

 

Mijn secret to succes is; voelen. Als je echt naar je gevoel luistert weet je snel of iets bij je klopt of niet. Ook is het zo dat als je dicht bij je gevoel blijft dat je vaak iets unieks kan neerzetten wat echt jouw eigen product of dienst is.

 


Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

De beste tip die ik duizend keer heb gekregen voordat ik er zelf iets mee gedaan heb is; zet die eerste stap. Durf. Doe. Gaan met die banaan! Voor iedereen is die stap anders: promoot je hobby, investeer in je product, benader mensen die je nodig denkt te hebben, maar doe het!

bottom of page