top of page

Tamara Eggen

AR•CANE

Schermafbeelding 2020-08-11 om 13.19.06.

 

 

Tamara (25) is founder van AR•CANE, een fashion brand wat ze twee maanden geleden lanceerde naast haar fulltime baan als Merchandiser in de mode industrie. En dit is niet het eerste wat ze startte, deze creatieve duizendpoot heeft al aan heel wat projecten gewerkt. Benieuwd naar haar biggest achievement, stomste fout en grootste tip? Lees dan snel verder!  

IMG_9929.JPG

 

Ben jij het type Side Hustler wat een hobby had die is uitgegroeid tot een onderneming of heb jij altijd ondernemer willen worden en heb je daar later een product of dienst bij gezocht?

Ik ben zeker weten het type Side Hustler die altijd al ambieerde om een ondernemer te worden. Vele ideeën en businessplannen zijn de revue gepasseerd in de afgelopen jaren maar uiteindelijk heb ik in januari de stap gezet om AR•CANE officieel op poten te zetten. 

 

Wat is jouw biggest achievement geweest bij het ondernemen?

De website van AR•CANE  is pas live gegaan eind mei 2020, maar in deze korte tijd vond ik de leukste prestatie het feit dat volstrekt onbekenden het T-shirt van AR-CANE bestelde. In het begin zie je voornamelijk je vrienden en familie die orders plaatsen om jou te steunen, maar wanneer er dan iemand besteld die je onbekend is, dan voelt dat zeker erg speciaal.

IMG_0836.JPG

Wat is een gemiste kans geweest of je stomste fout bij het ondernemen?

 

De stomste fout tot nu toe is het aanschaffen van het verkeerde IT platform achter mijn website. Omdat ik hier zelf weinig kennis van heb, heb ik uiteindelijk een te duur website platform gekocht wat vervolgens ook nog eens niet goed werkte. Hierdoor ontstond er bij verschillende klanten een error bij de betaling, het laatste wat je wilt als ondernemer. Het gevolg hiervan is dat ik uiteindelijk voor een ander platform heb gekozen, wat gelukkig wel goed werkt, maar waardoor ik wel dubbele kosten heb moeten maken.

 

Hoe heb je jouw eerste verdiende euro besteed (of gevierd)?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze gelijk heb gebruikt om nieuwe investeringen mee te doen voor AR•CANE. Het echte eerste succes heb ik dus nog niet gevierd met mijn verdiende geld, maar ik besta natuurlijk officieel ook pas 2 maanden. Vieren kan later altijd nog een keer goed!

 

Wie is jouw grootste ondernemers-voorbeeld en waarom?

Allereerst mijn ouders, die zelf ook een onderneming hebben. Ik heb van ze geleerd dat ondernemen ook zeker niet altijd over rozen gaat, dat het een dedicated 24/7 job is en dat het bovenal erg belangrijk is dat hetgeen waar je een onderneming in start, dit ook echt jouw passie is. Daarnaast vind ik Ron Simpson een erg interessante ondernemer, die op een creatieve manier vele ondernemingen succesvol heeft gemaakt.

IMG_8703.JPG

Wat is jouw secret to succes voor het ondernemen naast een (fulltime) baan?

Passie hebben in wat je doet! Op het moment dat dit niet aanwezig is, wordt het erg lastig je naast je ‘normale’ baan in de avonden en in het weekend ook nog eens te motiveren om aan je Side Hustle te werken. Je zal er misschien soms leuke etentjes of afspraken voor af moeten zeggen. Maar als het echt je passie is, zal dit geen groot probleem moeten zijn!

 

Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

Je onderneming kan niet harder groeien dan dat jij je ontwikkelt. Investeer dus in jezelf om nieuwe inzichten te krijgen, meer kennis op te doen en om beter te worden. En bovenal, niet opgeven!

IMG_0036.JPG
bottom of page