top of page

Veronique Estié

Young Trader

the side hustle ondernemen naast je baan

 

 

Veronique (25) is founder van YoungTrader. Een website vol informatie voor de beginnende belegger. Via haar site en instagram kanaal laat ze jou meekijken over haar schouder en inspireert ze je door inzicht te geven in haar successen en blunders als belegger. Benieuwd naar haar biggest achievement, secret to succes en grootste tip? Lees dan snel verder!  

Schermafbeelding 2020-09-10 om 09.30.17.

Ben jij het type Side Hustler wat een hobby had die is uitgegroeid tot een onderneming of heb jij altijd ondernemer willen worden en heb je daar later een product of dienst bij gezocht?

 

Ik herken mezelf in beide categorieën. Enerzijds heb ik altijd de droom gehad om ondernemer te worden. Om deze reden heb ik ook een masteropleiding Entrepreneurship gevolgd. Anderzijds ben ik twee jaar geleden begonnen met beleggen. Het beviel erg goed en zo ging ik ineens in mijn vrije tijd beursnieuws lezen of podcasts luisteren. Toen ik ontdekte dat veel leeftijdsgenoten ook willen starten met beleggen, maar niet goed wisten hoe ze dit moeten aanpakken, zag ik een kans om mijn hobby om te toveren in een onderneming!

Hoe ben je op het idee van Young Trader gekomen? 

In mijn omgeving wilden vriendinnen ook graag beleggen. Omdat ik al enige ervaring heb, vroegen ze mij om hulp. Zo merkte ik een behoefte op en toen ben ik gaan nadenken hoe ik startende, jonge beleggers kan helpen. Webinars en cursussen over beleggen zijn vaak gecompliceerd en saai. Mijn goal is om beleggen in een nieuw, hip jasje te stoppen, zodat jong-volwassenen zich ook gaan verdiepen in de beurs. Het biedt de perfecte mogelijkheid om een vermogen op te bouwen, los van je huidige salaris.

Schermafbeelding 2020-09-10 om 09.30.05.

Wat had je van tevoren willen weten toen je begon met ondernemen?

Tijdens mijn masteropleiding Entrepreneurship heb ik tips en tools ontvangen hoe je kunt ondernemen. Maar ik denk dat het essentiële element voor succesvol ondernemen is dat je durft! Van te voren dacht ik dat de eerste stap zetten het engste zou zijn. Maar nu weet ik wel beter. Ik vind het nog steeds spannend om nieuwe content te plaatsen of een nieuw idee uit te werken. Je moet jezelf als ondernemer blijven pushen om out of the comfort zone te stappen. Een van mijn favo quotes is dan ook: ​Be scary to do so, and do it anyway!

Wat is jouw biggest achievement so far? 

 

Mijn instagram volgers. Anderhalve maand geleden ben ik begonnen en ik heb nu 3000 volgers. Ik had er niet van durven dromen dat dat zo snel kon gaan. To many more! Hoe ik dit heb waargemaakt? Ik heb om hulp gevraagd binnen mijn netwerk. Ik heb een paar vrienden die actief zijn in de instagram-branch (voel je gerust aangesproken Kim haha). Zij hebben waardevolle tips gedeeld hoe ik snel kon groeien op instagram. Zoals je kunt zien, heeft dit goed uitgepakt.

 

Wat is je grootste uitdaging bij het ondernemen? 

Wat is je grootste uitdaging bij het ondernemen? ​
Ik ben pas net begonnen, dus bevind me volop in de groeifase. Persoonlijk vind ik het nog erg spannend wat bekenden ervan zullen vinden.. Zouden ze het leuk vinden of juist heel stom? Een beetje onzeker dus, maar gelukkig heb ik met mezelf afgesproken me nooit door dit soort onzekerheden te laten tegenhouden. Daar is het leven echt te kort voor haha! Op professioneel gebied vind ik het lastig mijn doelgroep te bereiken. Ik merk op instagram dat ik vooral engagement heb met andere belegger-accounts, maar mijn doelgroep is jong-volwassen die geïnteresseerd zijn in beleggen en hier meer over willen leren. Over dit dilemma zou ik graag eens met andere side hustlers willen sparren.

Schermafbeelding 2020-09-10 om 09.30.29.

Wat is jouw secret to succes voor het ondernemen naast een (fulltime) baan?

Je moet gepassioneerd zijn wat betreft je Side Hustle. Dit klinkt cliché, maar het is essentieel dat mijn Side Hustle energie geeft. Ik heb naast YoungTrader een vaste baan bij een prestigieuze corporate. Ook hier wil ik goed presteren en dat vergt energie en focus. Om deze reden is het belangrijk dat ik plezier beleef aan mijn Side Hustle, anders houd ik het niet vol om hier mijn vrije tijd aan te besteden.

Wie is jouw grootste ondernemers-voorbeeld? 

Warren Buffet! Niet iedereen zal deze man kennen, maar het is de bekendste belegger ter wereld. Ik heb veel boeken over Buffet gelezen en ik vind het een inspirerende man. Hij is goed voor zo’n 90 miljard euro, maar rijdt nog steeds in een tweedehands Cadillac. Zijn beleggingsfilosofie is gefocust op eenvoud en gezond verstand. Hij herinvesteert zijn inkomen liever dan dat hij het aan materiële zaken besteedt. Een succesvolle strategie zo te zien!

 

Onder het motto: krijgen is mooi maar doorgeven is mooier. Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen en graag wilt doorgeven aan andere ondernemers?

Use your network! Ik heb mogen ontdekken hoe mega getalenteerd en behulpzaam mijn vrienden zijn! Ieder die ik heb benaderd voor feedback, tips of ideeën heeft mij vol enthousiasme geholpen. Het is leuk om zo van elkaars expertises te kunnen leren. Daarnaast geeft YoungTrader mij een reden om netwerkborrels en sparringsessies bij te wonen. Ik vind het super leuk en interessant om andere ondernemers te ontmoeten. Samen breng je elkaar op nieuwe ideeën.

Schermafbeelding 2020-09-10 om 09.30.43.
bottom of page